Rīgas mērs Jānis Birks neplāno pamest apvienību "Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un pauž gatavību kandidēt arī nākamajās pašvaldības vēlēšanas nākamgad, intervijā laikrakstam "Diena" atzinis Birks.
"TB/LNNK ir visvecākā partija Latvijā ar vislielāko pieredzi parlamentārā darbā. Partija, kura ir visdemokrātiskākā jau no paša sākuma. (..) Tur ir savi plusi, bet ir arī mīnusi. Viens no mīnusiem ir tā ļoti lielā atvērtība un ievainojamība. Nav jau pirmā reize, kad mums notiek ļoti plašas diskusijas, (..) sākot no grupām un beidzot ar valdi, viņas ir atklātas, katrs var paust savu viedokli, un viņš tiek arī respektēts," klāstīis mērs.

Viņš atzinis, ka tāda šķelšanās līdz šim nav bijusi, taču viņaprāt nekas dramatisks nav noticis, jo no 2100 partijas biedriem izstājušies aptuveni 45.

Birks uzsvēris, ka partijas vadītājs Roberts Zīle "bija tas, kurš izveidoja šo sociālekonomisko programmu (..). Tātad šis pienesums partijai un šī attieksme ir tā, kas man ir pieņemama kā cilvēkam, kā Jānim Birkam. Šī sevis parādīšana ne tikai ar vārdiem, bet arī darbiem (..)".

Pēc Birka domām, no partijas aizgājušais Eiropas Parlamenta deputāts Ģirts Valdis Kristovskis "pēdējā gada laikā vairāk runāja, nevis darīja. Tas darbs, kas noritēja valdē, tas nebija produktīvs. Mēs izšķiedām [..] laiku savstarpējos, absolūti nevajadzīgos strīdos."

Birks arī atzinis, ka kandidēs arī nākamajās pašvaldību vēlēšanās, "Darbu daudz ir izdarīts. Ir iekustināts šis ļoti smagnējais mehānisms, ko sauc par Rīgas domi. Man ir pietiekoši liela pieredze darbā ar cilvēkiem. Esmu gatavs darbam. Man ir svarīgi, kāda Rīga būs pēc 20, 25 un 50 gadiem".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!