Rīgas mērs Gundars Bojārs lūdzis Ģenerālprokuratūru pārbaudīt iespējamu dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu Rīgas pašvaldības policijā (RPP), izsniedzot viltus apstāšanās un stāvēšanas atļaujas, informēja Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Dienesta pārbaudē policijā atklājies, ka RPP Ceļu policijas nodaļas darbinieki, iespējams, ļaunprātīgi izmantojuši dienesta stāvokli - viņi pārdevuši autovadītājiem apstāšanās un stāvēšanas atļaujas, kuras pašvaldībā nav apstiprinātas. Turklāt šiem darbiniekiem atļaujas izsniegt nemaz nebija tiesību.

Iespējams, ka šādu nelegāli izsniegto atļauju skaits sasniedzis aptuveni četrus simtus.

Rīgas mērs pirmdien nosūtījis vēstuli Ģenerālprokuratūrai un lūdzis noskaidrot, vai darbinieku rīcībā ir saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes, un nepieciešamības gadījumā ierosināt krimināllietu.

Par notikušo Bojārs informējis arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Rīgas pašvaldības policijas preses sekretāre Inese Tīmane sacīja, ka pēc dienesta pārbaudes ar rājienu sodīts Ceļu policijas nodaļas priekšnieks Aigars Monahovs - viņš par iespējamiem pārkāpumiem uzzinājis janvārī, taču līdz pat marta vidum RPP vadībai par to nav ziņojis.

Lai nekaitētu tālākai lietas apstākļu noskaidrošanai, Tīmane sīkākas ziņas par notikušo neizpauda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!