Rīgas mērs Gundars Bojārs negatīvi vērtē "tēvzemiešu" izvirzīto labklājības ministra amata kandidātu Viktoru Jaksonu, jo viņš bija arī iepriekšējā labklājības ministra Andreja Požarnova padomnieks laikā, kad situācija veselības aprūpē pasliktinājās.
Bojārs sacīja, ka Jaksons bija "Požarnova labā roka, un domāju, ka situācija veselības aizsardzībā tikai pasliktinājās". Visi pārmetumi Labklājības ministrijai ir pamatoti, norādīja mērs. "Es personiski esmu pret šo kandidatūru," viņš sacīja.

Jau vēstīts, ka Rīgas domei ar Labklājības ministriju radās domstarpības, kad Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra nepiešķīra valsts pasūtījumu pašvaldības uzņēmumam Rīgas novada slimokasei (RNSK). Domes un ministrijas vairākkārtējām sarunām nebija rezultāta, un dome nolēma likvidēt RNSK. Bet sliktajā veselības aprūpes situācijā pilsētā domes vadība vaino arī labklājības ministru.

Premjers 2.maijā pieprasīja labklājības ministra Požarnova demisiju. Premjers uzdeva apvienībai "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK izvirzīt jaunu ministra amata kandidātu un par labklājības ministra pienākumu izpildītāju iecēla vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Vladimiru Makarovu.

"Tēvzemieši" ministra amatam izvirzīja Viktoru Jaksonu, pirmdien Jaksona kandidatūra apspriesta koalīcijas padomē un visas koalīcijas partneri pret viņu bija noskaņoti labvēlīgi. Par viņa apstiprināšanu amatā Saeima varētu balsot ceturtdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!