Rīgas mērs Gundars Bojārs ir neapmierināts ar Rīgas novada slimokases (RNSK) darbību un sola, ka domes pilnvarnieki ierosinās veikt RNSK auditu. Intervijā Latvijas Radio pirmdien Bojārs atzina, ka Rīgas dome pildījusi savas saistības pret slimokasi un pārskaitījusi tai paredzētos līdzekļus.
Mērs arī atzina, ka "mūs neapmierina, kā viņa [RNSK] strādā, un mēs ar savu pilnvarnieku starpniecību realizēsim savas funkcijas - veiksim auditu un pārbaudes, jo Rīgas novada slimokase izraisa ļoti daudz jautājumu".

Bojārs vēl nav saņēmis labklājības ministra Andreja Požarnova vēstuli, kurā ministrs lūdz mēru izvērtēt RNSK darbību, atsakot izrakstīt valsts kompensējamās zāles slimokases darbiniekiem un iekasējot no ārstiem par izrakstītajiem medikamentiem pārsniegto summu, tāpēc nevēlējās to komentēt.

Jāatgādina, ka ministrs Požarnovs piektdien nosūtīja Bojāram vēstuli ar lūgumu izvērtēt slimokases darbību, kas vērsta "pret ārstiem jautājumā par kompensējamajiem medikamentiem".

RNSK paudusi neizpratni par ministra vēršanos Rīgas domē un norādīja, ka ministrs demonstrē klaju nezināšanu par situāciju veselības aprūpē un nevēlēšanos risināt veselības aprūpes samilzušās problēmas pēc būtības.

Slimokase vairākkārt paudusi, ka ir spiesta ieturēt ārstu nopelnītos līdzekļus par kompensējamo medikamentu kvotu pārsniegšanu, jo ne ministrija, ne Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūra nepiedāvāja citus risinājumus, kā arī finansējuma palielināšanas iespējas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!