Foto: F64

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas meži" plāno pārdot izsolē 34 410 kvadrātmetrus lielu zemesgabalu Lielupes labajā krastā, Priedainē, "Vārnukrogs 1801" - tas ir viens no diviem zemesgabaliem, kurus Rīgas dome 2004.gadā nolēma uz 25 gadiem iznomāt ar Karginu ģimeni saistītajai SIA "U2" ar mērķi veidot atpūtas zonu un dabas parku.

Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodaļas informācija liecina, ka nomas tiesības uz šo zemesgabalu dzēstas pērn 16.augustā, savukārt drīz pēc tam, 2012.gada decembrī, SIA "U2" likvidēts.

Kā liecina "firmas.lv" informācija, SIA "U2" rīkotāja un valdes locekle no 2004. līdz 2011.gadam bijusi eksbaņķiera Valērija Kargina sieva Anna Barinova, pēc tam šajā amatā iecelts Aleksandrs Tens. Kopš 2004.gada 25% SIA "U2" daļu piederējis Evijai Kamšai, 25% - Kasparam Ivanovam, bet 50% uzņēmuma daļu piederēja joprojām aktīvajai SIA "Dans D" - šajā uzņēmumā Barinovai pieder nepilni 2% daļu, bet pārējie 98% - Kargina dēlam Maksimam Karginam.

Tagad "Rīgas meži" šo zemesgabalu paredzējusi par 117 000 latu pārdot atklātā izsolē, kas notiks 19.septembrī plkst.10 "Rīgas mežu" birojā, Ostas prospektā 11. Turpat arī interesenti līdz 12.septembra plkst.16 var iesniegt savus pieteikumus un piedāvājumus dalībai izsolē.

Otrs zemesgabals, "Vārnukrogs 2005" 76 949 kvadrātmetru platībā, kas 2004.gadā tika iznomāts SIA "U2" uz 25 gadiem, jau ir pārdots šā gada martā. "U2" nomas tiesības uz šo zemesgabalu dzēstas pērn 16.maijā.

Jūrmalas pilsētas tiesas Zemesgrāmatu nodaļas informācija liecina, ka šā gada martā "Rīgas meži" šo zemesgabalu par 164 000 latu pārdeva kādam uzkopšanas servisa uzņēmumam, SIA "Astra Group", kas jau pēc trim nedēļām to divās daļās pārdeva tālāk vasarnīcu īpašnieku kooperatīvajai sabiedrībai "Priedaines Mežmala-A" par kopumā 170 000 latu.

Šā gada 22.aprīlī dzēstas "U2" nomas tiesības arī uz šiem diviem zemesgabaliem līdzās esošo zemesgabalu "Vārnukrogs 2003", kas pieder Jūrmalas pilsētas domei. Lēmumu par šī zemesgabala iznomāšanu uz 25 gadiem Jūrmalas pilsētas dome pieņēma 2003.gada decembrī, taču vēl līdz 2008.gadam šo lēmumu tiesā neveiksmīgi mēģināja apstrīdēt dārzkopības kooperatīvā sabiedrība (DKS) "Priedaines mežmala".

Šajā teritorijā atrodas vairāk nekā 100 ēkas, kas uzceltas 1963.gadā, kad šī zeme tika piešķirta LPSR Iekšlietu ministrijai atpūtas zonas iekārtošanai. Mājiņas uzbūvētas atbilstoši tolaik spēkā esošajām celtniecības normām un 1984.gadā inventarizētas. Jūrmalas pilsētas valde 1994.gada 5.maijā nolēmusi "Priedaines mežmalai" uz gadu iznomāt zemesgabalu Jūrmalā, Priedainē, un tā līdz 1995.gadam ieguvusi tiesības nomāt kopumā 265 000 kvadrātmetrus zemes. "Priedaines mežmala" turpinājusi maksāt pašvaldībai zemes nodokli arī pēc šī termiņa beigām - līdz 2001.gadam, kad zemesgabals iznomāts SIA "U2". 2004.gadā Jūrmalas pilsētas dome nomas līgumu ar "U2" pagarināja vēl uz 25 gadiem.

Par visiem trim zemesgabaliem "U2" tika noteikta zemes nomas maksa 10% gadā no zemes kadastrālās vērtības, papildus tai nomniekam uzlikts pienākums maksāt arī pievienotās vērtības nodokli.

"U2" 2004.gadā deputātiem iesniegtais uzņēmuma biznesa plāns paredzēja Vārnukrogā uzlabot piebraucamos ceļus, labiekārtot un iztīrīt pludmali, izveidot laivu, mazlitrāžas jahtu un ūdens atpūtas motorizēto transportlīdzekļu piestātni, veikt teritorijas apzaļumošanu, izveidot apstādījumus, izveidot ugunskuru vietas, telts vietas, teritorijā novietot soliņus, izveidot bērnu spēļu laukumu, izveidot makšķerēšanas vietas, veikt teritorijas vizuālo noformējumu ar dažādiem dizaina elementiem, izvietot sausās tualetes un pārvietojamās dušas.

Tika plānots arī uzstādīt vieglās konstrukcijas vasaras kafejnīcas, izveidot automašīnu stāvvietu, divus pludmales volejbola laukumus, bruģētu basketbola laukumu, minifutbola laukumu, minigolfa laukumu. Sezonas mēnešos teritorijai piegulošajā pludmalē plānots izvietot uzpūšamās ūdens atrakcijas, izveidot vieglas konstrukcijas pārvietojamu skatuvi, uz kuras uzstātos mūziķi, teātra un citi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!