Foto: AFP/Scanpix

SIA "Rīgas nami" izsludinājusi nomas izsoli par objektu Rīgā, Kalēju ielā 9/11 - vienā no vissenākajiem Vecrīgas kvartāliem, kas vēsturiski saukts par Konventa sētu, informēja uzņēmuma pārstāve Zane Geida.

Īpašums sastāv no deviņām ēkām un pagraba zem pagalma ar kopējo platību 8497 kvadrātmetri. Izsoles dalībniekiem jānodrošina objekta definētā funkcija – viesnīcas izvietošana, uzturēšana, apsaimniekošana, bet nomniekam ir tiesības ēkas izmantot arī citām funkcijām, kas saistītas ar viesnīcas darbības nodrošināšanu - restorānu, bāru, kafejnīcu izvietošana, kā arī suvenīru un mākslas izstrādājumu mazumtirdzniecība.

Interesentiem, kas piedalās īpašuma izsolē, jānodrošina īpašās prasības, kas saistītas ar viesnīcas darbības specifikāciju – viesnīcas kategorijai jāatbilst vismaz trīs zvaigžņu statusam, numuriņu skaitam jābūt ne mazāk par 140, tai jāievēro viesnīcu zvaigžņu apvienības “Hotelstars Union” 2015. gada 1. janvāra klasifikācijas noteikumi.

Lai uzturētu īpašumu labā tehniskajā stāvoklī un attīstītu to, nākamajam īpašuma nomniekam, saskaņā ar tehniskās apskates atzinumu, ir pienākums ieguldīt īpašumā ne mazāk kā 2 900 000 eiro. Ar remonta darbu sarakstu, kas būs jāveic īpašumā, pārņemot tā telpu nomas tiesības, ikviens interesents var iepazīties SIA "Rīgas nami" mājaslapā pie izsludinātā iepirkuma. Šo ieguldījumu veikšanas termiņš, ieskaitot tehniskā projekta izstrādi, ir noteikts 2020. gada 31. decembris.

Izsoles sākuma nomas maksas apmērs – seši eiro par ēku kopējās platības vienu kvadrātmetru mēnesī, maksimālais nomas objekta iznomāšanas termiņš – 25 gadi, izsoles norises laiks – 2016. gada 5. oktobris.

Lai piedalītos izsolē, pretendenti tiek aicināti iesniegt savus pieteikumus līdz 4. oktobrim SIA "Rīgas nami" galvenajā birojā Smilšu ielā 14, Rīgā.

Interesenti tiek aicināti arī uz objekta apskati klātienē, iepriekš par to vienojoties ar SIA "Rīgas nami" kontaktpersonu. Izvērstāka informācija par izsoli un objektu atrodama SIA "Rīgas nami" mājaslapā – www.rigasnami.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!