Foto: DELFI

Rīgas pašvaldības SIA “Rīgas namu pārvaldnieks” (RNP) saviem darbiniekiem aizvadītajā nedēļas nogalē sarīkojis vērienīgu Ziemassvētku balli, tam tērējot vairāk nekā 69 000 eiro, piektdien vēsta “TV3” ziņu raidījums.

Raidījums gan piebilst, ka katram ballētājam gan bijis jāmaksā 7 eiro – dalības maksa pasākumā.

RNP pagaidu valdes priekšsēdētājs Ernests Saulītis raidījumam atzina, ka balle bijusi rīkota ap 1000 uzņēmuma darbiniekiem, tāpēc iztērētā summa esot atbilstoša.

Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) raidījumam atteicās komentēt šo jautājumu, bet Rīgas vicemēre Anna Vladova (S) pauda izbrīnu par minēto summu, sakot, ka, viņasprāt, šī brīža situācijā tas neesot pieņemami.

Raidījums atgādina, ka RNP peļņa pērn bijusi 1,5 miljoni eiro.

Savukārt šā gada rudenī tapa zināms, ka AS "PNB banka", kuras darbība tika apturēta šā gada vasarā, ieguldīti vairāk nekā seši miljoni eiro RNP klientu līdzekļu, un saskaņā ar Finanšu kapitāla tirgus komisijas izteikumiem, iespējams, RNP nespēs pierādīt katru klienta daļu no bankā ieguldītās naudas.

"PNB banka" palikušie RNP līdzekļi esot galvenokārt daudzdzīvokļu māju īpašnieku nauda, kuru RNP tikai turējis, tāpēc uzņēmums pats uzskata, ka klientiem būs tiesības uz valsts garantēto atlīdzību izmaksu, jo nevienam summa nepārsniedz 100 000 eiro. Tomēr šobrīd nav skaidrs, vai RNP patiešām ir izdarījis visu, lai nodrošinātos pret klientu naudas pazaudēšanu, iepriekš ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums "de facto".

Nu jau maksātnespējīgajā "PNB bankā" naudu turējuši arī vairāki Rīgas pašvaldības uzņēmumi.

Rīgas domes Īpašuma departamentā, kas pārrauga kapitālsabiedrības, "de facto" informēja, ka "Rīgas pilsētbūvniekam" "PNB bankas" kontos bija 5945 eiro, "Rīgas centrāltirgum" 48 500 eiro, bet "Rīgas namu pārvaldniekam" – 6,07 miljoni eiro.

Rīgas domei RNP pauda viedokli, ka tā patiesībā nav uzņēmuma, bet gan dzīvojamo māju īpašnieku nauda, tāpēc būtu atzīstamas viņu tiesības uz valsts garantēto atlīdzības izmaksu – līdz 100 tūkstošiem eiro katram. Runa ir par 2476 klientiem, ziņoja raidījums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!