Foto: LETA
Sestdien, 3.augustā, vakarā, izejot no Rīgas ostas, divreiz uz sēkļa uzskrējis Antigvas un Barbudas valsts piederības kravas kuģis, kura kapteinis bijis alkohola reibumā, informē Jūras spēku Krasta apsardzes dienests.

Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Rīga) pulksten 21.42 no Rīgas Ostas kuģu satiksmes centra saņēma informāciju par Antigvas un Barbudas valsts piederības kravas kuģi "Hadeland", kas izejot no ostas uzskrējis uz sēkļa.

MRCC (Rīga) nekavējoties nosūtīja krasta apsardzes kuģi KA – 06 "Gaisma" uz negadījuma vietu. Apsekojot negadījuma vietu, tika konstatēts, ka nav noticis vides piesārņojums un cilvēki nav cietuši, kā arī kuģis ar saviem spēkiem tiks nost no sēkļa.

Pulksten 22.21 KA – 06 "Gaisma" informējusi MRCC (Rīga) par kravas kuģa "Hadeland" atkārtotu uzsēšanos uz sēkļa. KA-06 "Gaisma" apskates grupa uzkāpa uz kuģa, lai veiktu detalizētāku apskati, kuģa kapteinim izelpā konstatējot alkohola klātbūtni, par ko tika sastādīts protokols.

Kuģis "Hadeland" pēc tikšanas nost no sēkļa tika norīkots doties uz Rīgas Ostas reida enkurvietu.

Visa informācija tālākai pārbaužu veikšanai un negadījuma apstākļu noskaidrošanai ir nodota Latvijas Jūras administrācijai un Transporta nelaimes gadījumu un incidentu izmeklēšanas birojam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!