Pēc svētdienas vakarā Irbes jūras šaurumā notikušās divu kravas kuģu sadursmes Dānijas tankkuģis "Maersk Etienne" šovakar ienācis Rīgas ostā un sācis pietauvošanos,pavēstīja Rīgas brīvostas kapteiņdienestā.

Lēmums par to, kā ar kuģi rīkoties tālāk, tikšot pieņemts rīt, skaidroja administrācijas pārstāve Sarma Kočāne.

Viņa norādīja, ka būs jāizlemj, vai kuģis paliks Rīgas ostā, vai arī dosies uz kādu citu vietu, kur tiks sākti tā remontdarbi.

Jau ziņots, ka vakar vakarā Irbes jūras šaurumā pie Miķeļbākas notikusi divu kravas kuģu sadursme. Pēc sadursmes Dānijas tankkuģis "Maersk Etienne" devies uz Rīgas ostu. Savukārt Panamas sauskravas kuģis "Coral Opal" pašlaik atrodas Ventspils ostas reidā, un pēc situācijas izvērtēšanas tiks pieņemts lēmums, vai kuģis varēs turpināt ceļu uz nākamo ostu, kurā tiks veikta ostas valsts kontroles inspekcija. Pēc administrācijas rīcībā esošās informācijas, Panamas kuģis bija ceļā uz Amsterdamas ostu.

Pašlaik notikušās sadursmes iemesli nav skaidri. Kaut arī abi kuģi ir guvuši bojājumus, tie spēja turpināt ceļu. Sākotnējā apskate neliecināja, ka būtu ierobežota kuģu peldspēja. Cilvēki sadursmē nav cietuši.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!