Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL) trešdien pagarinājusi Valsts policijas apvienības "Apsardze" darbību līdz šī gada 1.novembrim, lai nodrošinātu Rīgas brīvostas apsardzi, informē Iekšlietu ministrija.

Rīgas brīvosta būs vienīgais objekts, ko apsargās apvienība "Apsardze".

"Šobrīd ir svarīgi, lai netiktu apdraudēta normāla ostas darbība, tai skaitā nodrošināta stratēģisku kravu pārvadāšana. Valdības sēdes laikā izraisījās diskusijas par nepieciešamību izveidot Ostas policiju un par tās plānotajām funkcijām. Lai politiķu domstarpības neapdraudētu drošību ostā un kārtības nodrošināšanu tajā, tika pieņemts lēmums pagarināt apvienības "Apsardze" darbību līdz novembrim," skaidro Mūrniece.

Iepriekš apvienību "Apsardze" bija paredzēts likvidēt ar 1.maiju.

Jau vēstīts, ka valdība otrdien jau atkārtoti nespēja vienoties par atbalstu ostas policijas izveidei. Pašlaik Saeimā izskatītie grozījumi Ostu likumā paredz veidot Ostas policiju kā Rīgas brīvostas pakļautībā esošu struktūru. Pret to iebilst Aizsardzības ministrija, norādot, ka ostas apsardzes uzticēšana šādai struktūrai var apdraudēt NATO militāro kravu tranzītu caur Rīgas brīvostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!