Foto: LETA
Saistībā ar Latvijas Kinoproducentu asociācijas pausto informāciju par Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācijas lēmumu nepiešķirt finansējumu fonda darbībai Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija skaidro, ka Latvijas Kinoproducentu asociācijas apgalvojumi balstīti uz nepārbaudītu informāciju, portāls “Delfi” uzzināja pašvaldībā.

Kā katru gadu Rīgas filmu fonds arī šogad varēs pretendēt uz Rīgas domes līdzekļiem ierastā kārtībā. Iepriekšējā gadā Rīgas filmu fonds no pašvaldības ir saņēmis līdzfinansējumu 484 110 eiro apmērā, 2018. gadā – 786 860 eiro, 2017. gadā – 686 509 eiro, 2016. gadā – 250 799 eiro. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, šogad piešķiramā summa ir atkarīga no Rīgas filmu fonda pieprasījuma.

Rīgas pilsētas pašvaldības pagaidu administrācija noraidīja jaunu, iepriekšējā domes sasaukuma izstrādāto, iniciatīvu fonda finansējumam atvēlēt atsevišķu budžeta programmu 2020. gadā, jo šāds jautājums nav jārisina pašvaldības pagaidu administrācijai.

Par atsevišķu budžeta programmu Rīgas filmu fondam varēs lemt Rīgas domes jaunais sasaukums pēc vēlēšanām.

Tomēr pašvaldība vērš uzmanību, ka Rīgas filmu fondam netiek apturēts līdzfinansējums, to varēs saņemt līdzšinējā kārtībā.

Pagaidu administrācija aicina Latvijas Kinoproducentu asociāciju pirms šādu ziņu publicēšanas rūpīgi pārbaudīt informāciju, vai tā atbilst patiesībai, un sniegt sabiedrībai objektīvu situācijas izklāstu.

Kā iepriekš vēstīja aģentūra LETA, Latvijas Kinoproducentu asociācija pauž neizpratni par Rīgas pagaidu administratoru lēmumu nepiešķirt 800 000 eiro Rīgas filmu fondam no pilsētas šī gada budžeta.

Kā pavēstīja asociācijas prezidenta Aija Bērziņa, šāds lēmums nācis kā pārsteigums, jo Rīgas filmu fonds ir veiksmīgi strādājis kopš 2010. gada un ir bijis pirmais šāda veida ekonomiskais instruments Baltijas valstīs, piesaistot Latvijai investīcijas 20 miljonu eiro apmērā.

"Šāds lēmums apdraud Rīgas filmu fonda darbību un nopietni ietekmēs situāciju nozarē. Īpaši nesaprotami tas ir šajos apstākļos, kad nopietni jādomā par nozares atjaunošanu. Tas būtībā ir viens no nedaudzajiem instrumentiem, lai atjaunotu nozares darbību un nodrošinātu cilvēkiem darba vietas, kad Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi tiks atcelti," aģentūrai LETA skaidroja Latvijas Kinoproducentu asociācijas prezidente.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!