Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI

Gan saskaroties ar nepatiesas apsūdzības rezultātā saņemtu attaisnojošu tiesas spriedumu, gan vēršoties tiesā par reputācijas aizskārumu, cilvēkam ir cerība reizē ar tiesas spriedumu gūt gandarījumu un atjaunot reputāciju. Tomēr ne vienmēr tas tā notiek. Kādi tam iemesli, un kā panākt, lai reizē ar tiesas spriedumu samazinās kaitējums reputācijai?

Citkārt, tikai pateicoties mediju neatlaidībai, nozīmīgi jautājumi nonāk lēmējpersonu dienaskārtībā un procesi mainās sabiedrības interesēs. Vienlaikus mediju vara uzliek lielu atbildību, tostarp par godīgu, likumīgu, ētisku rīcību pret katru sabiedrības locekli, tai skaitā skandālā iesaistīto.

Ir zināms, ka ievērojams interneta portālu lietotāju skaits nelasa tālāk par virsrakstu, statistikas dati rāda, ka tā uzvedas vairāk nekā 80% cilvēku, tāpēc, lai mudinātu apmeklēt kādu vietni, lietā tiek likti skaļi virsraksti.

Apsūdzības gadījumā katrs notikums var būt ziņu iegansts (uzsākta izmeklēšana, veikta kratīšana, uzsākts process, iesaistīto pušu komentāri utt.). Tā paredzami ir ziņu sērija. Tās var būt desmitiem ziņu, kad cilvēks vēl ir apsūdzēts, un tikai viena par to, ka lieta izbeigta vai viņš attaisnots.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!