Foto: LETA

Rīgas pašvaldība ir izmaksājusi visus pērn pēc traģēdijas Zolitūdē pieņemtajā lēmumā noteiktos pabalstus lielveikala sabrukšanā cietušajiem un viņu tuviniekiem, un plānots, ka ar ziedojumu kontā atlikušo summu 70 512 eiro apmērā rīkosies biedrības "Zolitūde 21.11." pārstāvji, liecina jaunnedēļ gaidāmās Rīgas domes Sociālo jautājumu komitejas darba kārtība.

Līdz šā gada 5.augustam ir izmaksāti visi Rīgas domes 2013.gada 26.novembrī pieņemtajā lēmumā "Par pabalstiem traģēdijā - ēkas Priedaines ielā 20, Rīga, sabrukšanas rezultātā cietušajām personām un bojāgājušo personu tuviniekiem" noradītie pabalsti un ziedojumi pavisam 962 622,85 eiro apmērā. Līdz ar to ziedojumu konta atlikums ir 70 511,97 eiro.

Minētā lēmuma izpildei Rīgas pašvaldībā tika izveidota komisija, kas nodrošināja minēto pabalstu izmaksu. 3.augustā komisijā tika saņemta biedrības "Zolitūde 21.11." vēstule, kurā tā piedāvā pārņemt komisijas uzdevumu, proti, traģēdijā cietušo personu un viņu tuvinieku iesniegumu izvērtēšanu un lēmumu pieņemšanu par iesniegumā norādīto izdevumu apmaksu no saziedotajiem līdzekļiem.

Komiteja 18. augustā pulksten 9:00 skatīs jautājumu par komisijas uzdevuma deleģēšanu biedrībai.

Biedrība "Zolitūde 21.11." dibināta pērn aprīlī. Tās sastāvā ir traģēdijā cietušie un viņu tuvinieki. Biedrības galvenais mērķis ir pārstāvēt un aizstāvēt cietušo intereses visos līmeņos un jomās.

Jau ziņots, ka 2013. gada 21. novembrī, iebrūkot lielveikala "Maxima", Priedaines ielā 20, jumtam, dzīvību zaudēja 54 cilvēki. Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!