Foto: morgueFile

Otrdien, 1. decembrī, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas sēdē deputāti nolēma izveidot četras darba grupas darbam ar atkritumu apsaimniekošanu, klimatneitralitātes jautājumiem, vides komunikāciju un Rīgas mājokļu programmu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Darba grupās bez papildu atalgojuma darbosies domes deputāti, pieaicinot attiecīgus speciālistus. Darba grupu lēmumiem būs konsultatīvs raksturs.

Pamatojot Atkritumu samazināšanas un apsaimniekošanas darba grupas izveidi, Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis (APP) uzsver nepieciešamību pašvaldības iestādēm plašāk sadarboties, lai sasniegtu svarīgus mērķus atkritumu jomā.

Plānots uzlabot sadarbību ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Darba grupa strādās pie atkritumu poligona "Getliņi" attīstības stratēģijas, izstrādās rīcības plānu bioloģisko atkritumu dalītai vākšanai un to noglabāšanas mazināšanai, koordinēs šķirošanas laukumu izveidi un izstrādās iniciatīvas Rīgas radītā atkritumu daudzuma samazināšanai. Šo darba grupu vadīs deputāte Mairita Lūse (APP).

Tā kā Rīga ir definējusi klimatneitralitātes attīstības virzienu un ir plānots uzsākt darbu pie Ilgtspējīgas enerģētikas un klimata rīcības plāna, tāpēc izveidota klimatneitralitātes darba grupa. Tās vadītāja būs deputāte Selīna Vancāne (APP).

Cepurītis vadīs darba grupu, kuras mērķis ir veicināt mājokļu pieejamību dažādām sabiedrības grupām, efektīvu sociālo atbalstu mājokļu nodrošināšanai, kā arī veikt rīcības ar pašvaldības īpašumu un citiem resursiem ar nolūku veicināt Rīgas stratēģisko mērķu sasniegšanu mājokļu jomā.

Savukārt Vides komunikācijas darba grupa izveidota ar mērķi veicināt izpratni par mūsdienu vides problēmām, videi draudzīgu rīcību un piemēra rādīšanu Rīgas pašvaldības iestādēs, kā arī iedzīvotāju līdzdalību ar vides aizsardzību saistīto pašvaldības mērķu sasniegšanā. Arī šo darba grupu vadīs Cepurītis.

Jau vēstīts, ka viens no jaunās Rīgas domes mērķiem ir tas, lai Rīga 2025. gadā būtu ceļā uz kļūšanu par pirmo klimatneitrālo galvaspilsētu Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!