Foto: Shutterstock

Rīgas domes Īpašuma departaments martā plāno izsolīt trīs īpašumus, kuru cenas svārstās no 240 000 eiro līdz pat 1,22 miljoniem eiro, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētā informācija.

Kā skaidroja departamenta pārstāve Baiba Gailīte, pirms īpašumu nodošanas atsavināšanai tika izvērtēts vai tie vairs nebūs nepieciešami Rīgas pilsētas pašvaldībai valsts pārvaldes funkciju un uzdevumu veikšanai. Tā kā netika saņemts neviens pašvaldības iestāžu pieprasījums pēc šiem īpašumiem, tie tiks nodoti izsolei.

Vērtīgākais izsoles objekts ir īpašums Krasta ielā 91, kura sākotnējā izsoles cena ir 1 228 300 eiro, un kurš sastāv no šautuves, šķūņa un zemesgabala, kopumā aizņemot 15 697 kvadrātmetrus lielu platību.

Ņemot vērā tā atrašanās vietu, īpašuma sastāvā esošā zemesgabala turpmākās izmantošanas iespējas un to, ka pilnvērtīgai īpašuma attīstīšanai ir nepieciešami ievērojami finanšu līdzekļi, jo ēka atrodas daļēji apmierinošā stāvoklī, departaments pieņēmis lēmumu par tā nodošanu izsolei.

Vēl plānots izsolīt 30 305 kvadrātmetrus lielu, neapbūvētu zemesgabalu Grenču ielā 2E, kura izsoles sākumcena būs 399 000 eiro. Īpašums pilsētas pārziņā atrodas kopš 2016.gada februāra, iepriekš nav bijis iznomāts un to plānots nodot izsolei, lai piesaistītu privātīpašnieku līdzekļus zemesgabala attīstībā, un lai nekustamo īpašumu tirgū paaugstinātu interesi par zemesgabaliem Zolitūdes apkaimē.

Par sākotnējo cenu 240 000 eiro tiks izsolīta arī administratīvā ēka un zemesgabals Vecmīlgrāvī, Baltāsbaznīcas ielā 52. Kopējā īpašuma platība ir 2841 kvadrātmetrs.

Zemesgabals departamenta pārziņā atrodas kopš 2003.gada, bet ēka - kopš 2004.gada, un tā ilgstoši tikusi iznomāta. Patlaban, ņemot vērā ēkas slikto tehnisko stāvokli un tās turpmākai ekspluatācijai nepieciešamos ieguldījumus, kā arī ņemot vērā apsaimniekošanas izdevumus, dome nolēmusi to nodot atsavināšanai.

Izsoles notiks 9. martā Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!