Foto: DELFI
Rīgas domes Īpašuma departaments šodien uzsācis grausta Marijas ielā 6 piespiedu sakārtošanu, jo ēkas īpašnieki nav veikuši domes noteiktos pasākumus ēkas stāvokļa uzlabošanai, aģentūrai LETA pastāstīja Īpašumu departamenta pārstāve Baiba Gailīte.

Lai nodrošinātu drošu gājēju un transporta kustības pārvietošanas, pie ēkas fasādes trešdien sākts uzstādīt sastatnes.

"Pēc tehniskās apsekošanas un izvērtēšanas, tiks nostiprināti vai demontēti fasādes bīstamie konstruktīvie elementi un nākamnedēļ plānots sasaukt operatīvo pašvaldības iestāžu sanāksmi, lai klātienē pārliecinātos par paveikto vidi degradējošā īpašuma sakārtošanā," norādījis Pilsētas īpašuma komitejas priekšsēdētājs Oļegs Burovs.

Plānots, ka visu darbu izmaksas segs kopīpašnieki proporcionāli to īpašumā esošajam domājam daļām.

Kā ziņots, 1. oktobrī no Marijas ielā 6 esošās ēkas uz braucamās ceļa daļas nokrita fasādes fragments.

RD atbildīgie dienesti mājas īpašniekiem noteica līdz 9.oktobrim uzsākt un līdz 16.oktobrim veikt visus nepieciešamos drošības pasākumus apdraudējuma novēršanai.

Ēka jau vairāku gadu garumā ir izpelnījusies Rīgas slavenākā grausta nosaukumu. Īpašumu veido zemes vienība 1432 kvadrātmetru platībā, uz kuras atrodas piecstāvu dzīvojamā ēka un pagrabs zem pagalma. Tā ir klasificēta kā B kategorijas vidi degradējoša būve un tai ir piemērota paaugstināta nodokļu likme, līdz ar to 488 eiro vietā īpašnieki ik gadu maksā vairāk nekā 17 000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!