Foto: LETA

Decembrī Rīgā pieteikti vairāki piketi, kurus Rīgas pašvaldības policija (RPP) palīdzēs Valsts policijai uzraudzīt, otrdien preses konferencē uzsvēra RPP priekšnieks Juris Lūkass. Reizē viņš uzsvēra gatavību stingri vērsties pret jebkuru, kurš apzināti neievēros noteiktos ierobežojumus.

Jau vēstīts, ka sestdien, 12. decembrī, Rīgā plānoti divi pasākumi, kuros plānots, ka 25 cilvēki protestēs pret valdības noteiktajiem ierobežojumiem.

Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP) norādīja, ka Rīgas dome rūpīgi monitorē situāciju sociālajos tīklos un pati lūdz iesniegt rīcības plānu kā arī apliecināt, ka piketa rīkotāji paši ir atbildīgi par plāna izpildi un drošības pasākumu ievērošanu.

Ja gadījumā organizatori netiks galā ar ierobežojošo pasākumu izpildi, policija būs gatava iesaistīties, apliecināja Staķis. Ja gadījumā informācija par plānotu piketu Rīgas domei netiek sniegta, dome patur tiesības to aizliegt organizēt, viņš norādīja.

Lūkass apliecināja, ka RPP ir gatava jebkuram attīstības scenārijam.

"Ņemot vērā šī brīža saspringto epidemioloģisko situāciju, mans pienākums ir paziņot, ka tolerances laiks šobrīd ir beidzies. Pret tām personām kas apzināti neievēros ierobežojumu policija piemēros visus likumiskos ietekmējušos līdzekļus," norādīja policijas priekšnieks.

Jāatgādina, ka valdība lēmusi, ka ārkārtējās situācijas laikā joprojām drīkst notikt organizētās sapulces, piketi un gājieni, bet uz tiem atļauts pulcēties ne vairāk kā 25 cilvēkiem, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības – divu metru fizisku distanci un ievērojot organizatora noteiktās prasības.

Savukārt par epidemioloģisko noteikumu pārkāpšanu policija var piemērot līdz pat 2000 eiro sodu.

Valdība ārkārtējo situāciju noteikusi līdz 11. janvārim un ieviesusi virkni drošības pasākumu Covid-19 izplatības mazināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!