Šodien Rīgas Valsts tehnikums (RVT) parakstīja sadarbības memorandu ar Rīgas Pašvaldības policiju (RPP), informēja RPP sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane.

Kā pastāstīja Tīmane, memoranda mērķis ir nodrošināt visaptverošu RPP sadarbību ar Rīgas Valsts tehnikumu sabiedrības drošības politikas veicināšanā.

Abas puses apņēmās apmainīties ar informāciju un sekmēt sabiedrības izglītošanu drošības jautājumos, kā arī veicināt sabiedrības iesaistīšanos sabiedriskās kārtības nodrošināšanas pasākumos. Saskaņā ar memorandu pašvaldības policija apņemas sekmēt RVT un sabiedrības pārstāvju iesaistīšanu drošības politikas veidošanā attiecīgu programmu un darba grupu ietvaros.

Savukārt RVT apņemas sniegt RPP tās rīcībā esošo informāciju, kas var palīdzēt tiesībaizsardzības iestādēm noziedzības apkarošanā, sabiedriskās kārtības, drošības, personu tiesību un likumīgo interešu aizsardzībā.

Memorandu no Rīgas Valsts tehnikuma puses parakstīja RVT direktors Ēriks Grinbergs, bet no Rīgas Pašvaldības policijas puses - RPP Profilakses, koordinācijas un statistikas nodaļas galvenais speciālists Andrejs Aronovs.

Memorandam aicinātas pievienoties arī citas izglītības iestādes un nevalstiskās organizācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!