Ar tiesas lēmumu amatā atjaunotais Rīgas pašvaldības policijas priekšnieks Māris Liepiņš trešdien Rīgas mēram iesniedzis atlūgumu pēc paša vēlēšanās. Liepiņš amatu vēlas atstāt no 31.maija un abas puses par to vienojušās.
Liepiņa pienākumus acīmredzot turpinās pildīt Oļģerts Močuļskis, kurš šai vietā bija, kopš dome Liepiņu atbrīvoja no amata.

Liepiņš sarunā ar BNS apliecināja, ka vienojies ar domes vadību par amata atstāšanu maija beigās. Viņam esot daudzi projekti un viņš nevēlas turpināt darbu policijas šefa amatā. "Ar savu izglītību un pieredzi es varu darīt kaut ko vairāk," bija pārliecināts Liepiņš.

Viņš nevēlējās precizēt, kādus darba piedāvājumus saņēmis, jo "visam savs laiks".

Iepriekšējā dome Liepiņu atbrīvoja, jo viņš bija zaudējis uzticību pēc skandāliem ar rupjajām īsziņām no mobilā telefona un sev pieliktās prēmijas, kas desmit mēnešu laikā piemaksās bija 4000 latu. Pēc Liepiņa atlaišanas veiktā revīzija viņa vadītajā iestādē atklāja pārkāpumus, un revīzijas materiāli nosūtīti prokuratūrai amatpersonu atbildības izvērtēšanai.

Savukārt Liepiņš bija pārliecināts, ka viņu no amata policijā vēlas dabūt prom darbinieki, kas ilgus gadus ir bijuši korumpēti un kurus Liepiņš nevēlas paturēt darbā. Viņu tāds rezultāts kā atlaišana neapmierināja un bijušais pašvaldības policijas šefs vērsās tiesā, kura viņu atjaunoja amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!