Rīgas pašvaldības policisti nākamgad saņems jaunā policijas šefa Jāņa Geduševa solīto algu pielikumu par 20%, jo Rīgas domes nākamā gada budžetā policijas finansējums ir palielināts par 428 131 latu.
Geduševs BNS atzina, ka lielākā daļa no papildu piešķirtās summas būs atvēlēta algu palielinājumam, "kādi 75% no tās algām, nekam citam". Algas palielinājums būs aptuveni par 20%.

Domes nākamā gada budžetā kopumā policijai piešķirti 3 231 555 lati, kas ir par 17% vairāk nekā policijas 2002.gada budžets.

BNS jau ziņoja, ka uzreiz pēc apstiprināšanas Geduševs apņēmās cīnīties par algas paaugstināšanu pašvaldības policistiem par 20%. Geduševs norādīja, ka nepieciešams palielināt pašvaldības policistu algu, "kaut desmit latu pielikt katram kārtībniekam".

Geduševs iepriekš stāstīja, ka ierindas pašvaldības policista alga ir aptuveni 140 latu "uz papīra", inspektora alga - aptuveni 155 - 165 lati un "gradācija" uz augšu ir pa desmit piecpadsmit latiem. Viņš gribētu, lai policisti saņemtu 150 latu "uz rokas". Policistu algas nav palielinātas kopš 1998.gada maija, bet darba apjoms "visās jomās - aizturēto skaits, iesniegumi, protokoli - palielinājies par 20%".

Jau vēstīts, ka uz zemajām policistu algām savulaik norādīja arī pašvaldības policijas vadītāja vietas izpildītājs Oļģerts Močuļskis. Viņš jau pirms gada pauda, ka policijai trūkst darbinieku un pat bezdarbnieki atsakās strādāt policijā par 120 latu algu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!