Foto: PantherMedia/Scanpix
No 15. jūnija Rīgas pašvaldības sociālās aprūpes centru "Gaiļezers", "Mežciems" un "Stella maris" vakcinēti vai Covid-19 pārslimojuši klienti drīkstēs tikties ar saviem tuviniekiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Ja sociālās aprūpes centra klients ir saņēmis pilnu vakcinācijas kursu vai ir pārslimojis Covid-19 un ja klienta tuvinieks var uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu, tad tikšanās notiek bez divu metru distancēšanās, var nelietot deguna un mutes aizsegus, kā arī var tikties bez darbinieka klātbūtnes.

Savukārt, ja apmeklētājs nevar vai nevēlas uzrādīt sadarbspējīgu vakcinācijas, testēšanas vai pārslimošanas sertifikātu, vai arī, ja klients nav pilnībā vakcinēts vai nav pārslimojis Covid-19, tad tikšanās notiek darbinieka klātbūtnē, ievērojot divu metru distanci un lietojot deguna un mutes aizsegus.

Tuviniekam iepriekš jāpiesaka apmeklējuma diena un laiks konkrētajā sociālās aprūpes centrā. Pirms tikšanās sociālās aprūpes centra darbinieks telefoniski informē par esošo kārtību centrā, kā arī darbiniekam pirms tikšanās jāuzrāda nepieciešamos dokumentus.

Klientu tikšanās ar piederīgajiem kārtība ir izstrādāta, pamatojoties uz Labklājības ministrijas ieteikumiem par darba organizēšanu sociālās aprūpes centros. Rīgas sociālās aprūpes centru vadība aicina klientu tuviniekus būt pacietīgiem un saprotošiem attiecībā uz katra centra izstrādāto tikšanās kārtību un iekšējo noteikumu ievērošanu.

Jau vēstīts, ka no 15. jūnija Latvijā sāk darboties Covid-19 sertifikāts un stājas spēkā vairāki Covid-19 ierobežojumu atvieglojumi.

Piemēram, publiskus pasākumus drīkstēs apmeklēt Covid-19 pārslimojušas vai vakcinētas personas, kā arī pasākumu rīkotāji varēs izvēlēties divus pasākumu rīkošanas formātus – tikai vakcinētajiem un pārslimojušajiem vai arī atļaut tos apmeklēt, uzrādot sertifikātu par negatīvu Covid-19 testu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!