Foto: DELFI Aculiecinieks
Rīgas pieminekļu aģentūra atbalsta informatīvo plakātu izvietošanas ieceri pie Uzvaras pieminekļa, sacīja Rīgas pieminekļu aģentūras (RPA) sabiedrisko pieminekļu nodaļas vadītāja Mārīte Šteinberga.

"Tas, ka piemineklim nav informatīvās plāksnes četrās valodās, ir slikti un to noteikti vajadzētu izdarīt," teica Šteinberga. Viņa norādīja, ka informatīvajam materiālam jāsatur fakti par pieminekļa dibināšanas laiku, autoru, līdzekļiem un pirmatnējo nosaukumu.

RPA pārstāve pauda, ka par jebkāda cita veida informatīvā materiāla vizualizāciju akmenī, metālā vai stiklā kopā ar vēsturisko skaidrojumu par kara periodu, nepieciešams vērsties Rīgas domes (RD) Pieminekļu padomē. Attiecīgā institūcija ir lemttiesīga par atbilstību un saturu.

Jau ziņots, ka sabiedrības līdzdalības platformā "manabalss.lv" uzsākta parakstu vākšana, lai Rīgā pie Uzvaras pieminekļa izvietotu izglītojošus uz vēsturiskiem faktiem balstītus materiālus par Latvijas vēsturi Otrā pasaules kara laikā. Šadi plakāti informēs mazākumtautību pārstāvjus par Latviešu tautas izpratni par vēsturi, bet reizē neliegs mazākumtautību pārstāvjiem svinēt sev un savām ģimenēm svarīgus svētkus, norāda iniciatīvas iesniedzēji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!