Jūnija beigās visā Latvijā būs nopērkami a/s "Rīgas piensaimnieks" jaunie produkti - smērējamie sieriņi jeb "smēriņi". Būs pieejami šokolādes un karameļu smērējamie sieriņi, kurus varēs smērēt uz maizes vai lietot citādi.
"Rīgas piensaimnieka" mārketinga direktors Ainārs Lodziņš norādīja, ka tie būs pirmie šāda veida Latvijā ražotie produkti.

Tāpat viņš pauda, ka "smēriņš" līdzināsies tādiem Latvijā jau pazīstamiem produktiem kā "Nutella" un "Nussa" izstrādājumi.

"Smēriņi" tiks ražoti no augstvērtīgām vietējām izejvielām, kā arī tiem būs daudz zemāks tauku saturs un kaloriju daudzums nekā analoģiskos ārvalstu izstrādājumos.

Galvenā smērējamā sieriņa sastāvdaļa būs biezpiens, kā arī piens, kakao un citas sastāvdaļas. "Smēriņi" būs nopērkami 180 gramu glāzītēs. Turklāt uzglabājot tos ledusskapī, to derīguma termiņš ir līdz 30 dienām.

"Smēriņus" var lietot kā saldo ēdienu, kā arī izmantot konditorejas izstrādājumu sagatavošanā. "Rīgas piensaimnieks" iesaka lietot "smēriņus", uzsmērējot tos uz dažādām maizītēm, brokastīs pie kafijas tases.

"Rīgas piensaimnieks" dibināts 1993.gadā un šobrīd ražo vairāk nekā 60 dažādu produktu, tajā skaitā saldējumu "Jungle Pop", kausētu sieru "Dzintars", jogurtus "Zilonītis", biezpiena sieriņu "Kārums", kafijas krējumu, kā arī saldo krējumu "Pērle" un citus.

Šogad uzņēmums kopumā plānojis tirgū ieviest vēl 10 līdz 12 jaunus produktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!