Foto: Ilmārs Znotiņš, prezidenta kanceleja

29. aprīlī Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze sveica akcijas "Meklējam labu ģimenes ārstu" laureātus – 2021. gada ģimenes ārstus un ģimenes ārsta māsu.

Nominācijas "Mans mīļais ģimenes ārsts" laureāti – Ainārs Mežals, Maija Baumane un Asja Felta.
Nominācijas "Sirsnīgākā ģimenes ārsta māsiņa" laureāte – Munda Egle.
Nominācijas "Rūdolfa Skaidrā prēmija jaunajam lauku ģimenes ārstam" laureāte – Linda Reicle.

Veselības aprūpes sistēmā nav neviena cita speciālista, kurš cilvēkiem būtu tik tuvs kā ģimenes ārsts, savā uzrunā norādīja Valsts prezidents. "Ģimenes ārsts redz cilvēku kopumā, bieži zina, kas notiek viņa ģimenē. Nodrošinot primāro veselības aprūpi, jums vienmēr nākas būt "frontes" pirmajās līnijās. Turklāt pēdējos divus gadus Covid-19 pandēmija jums bija papildu slogs. Pateicos jums visiem par darbu, ko darāt," sacīja Levits.

Savukārt Valsts prezidenta dzīvesbiedre ārste ginekoloģe A. Levite, uzrunājot klātesošos, pauda: "Saņemot ārsta diplomu, mēs esam svinīgi solījuši visu savu dzīvi veltīt kalpošanai cilvēcei. Tādēļ ļoti svarīgi ir nepārtraukti sekot līdzi zinātnei un jauniem atklājumiem visā pasaulē, lai mūsu pacienti Latvijā saņemtu mūsdienīgu ārstēšanu, lai uzlabotos morbiditātes un mortalitātes rādītāji onkoloģiskajās un arī tā sauktajās civilizācijas slimībās. Lai jums spēks, izturība un stipra veselība turpmākajā kalpošanā mūsu cilvēku veselībai!"

Akcijas atbalstītāju SIA "Remedica" un "Myskin" specbalvu ieguva Ainārs Mežals.

Akcijas atbalstītāja medicīnas centra "ARS" specbalvu ieguva Asja Felta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!