Foto: DELFI
Pagājušās nedēļas ugunsgrēka radītos bojājumus Rīgas pilī VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) lūgs novērtēt arī ārējiem ekspertiem, portālu "Delfi" informēja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina.

Pils apsaimniekotāji kopā ar būvprojekta vadītāju SIA "Būvalts" organizē Rīgas pils apsekošanas komisijas darbu ar ārējo ekspertu piesaistīšanu, sacīja Laukšteina.

Šobrīd notiek sarunas ar Latvijas Būvinženieru savienību par atbilstošas kvalifikācijas ekspertu iekļaušanu apsekošanas komisijā, kas izvērtēs Rīgas pils konstrukciju pašreizējo stāvokli un tuvākā mēneša laikā sagatavos atzinumu par radīto zaudējumu apmēru un nodarītajiem bojājumiem ēkai, tostarp iekšējai un ārējai apdarē, ieskaitot interjera elementus.

Savukārt ģenerāluzņēmējam pilnsabiedrībai "SBRE" līdz šīs nedēļas beigām uzdots sagatavot izmaksu prognozi avārijas seku likvidēšanai un pagaidu jumta konstrukcijas ierīkošanai.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā sākās ugunsgrēks Rīgas pilī. To izdevās nodzēst vien pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bijusi 3200 kvadrātmetru - jumta konstrukcijas un bēniņu telpa dega 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvs izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvs - 200 kvadrātmetru platībā.

Pašlaik notiek Rīgas pils Priekšpils remonts, tādēļ Valsts prezidenta rezidence ir pārcelta uz Melngalvju namu. Ugunsgrēks ir izcēlies tieši pils Kastellas daļā.

Notikušo izmeklē policija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!