Foto: Saeimas administrācija
Šogad, tāpat kā citus gadus 11.novembrī pie mūra būs iespējams nolikt svecītes Rīgas pilsētas aizstāvju piemiņai, tikai šogad tās būs jānovieto nevis mūra sienas spraugās kā ierasts, bet gan uz speciāliem metāla paliktņiem, portālu „Delfi” informēja Latvijas Valsts prezidenta kanceleja.

Tāpat Valsts prezidenta kancelejas pārstāvji informē, ka remontdarbu dēļ svecītes varēs nolikt ierobežotā mūra posmā, bet ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi ar svecīšu apjomu, vietas pietikšot.

Rīgas pils rekonstrukcijas arhitekti šogad izdomājuši risinājumu kā svecīšu novietošanu padarīt ērtāku - esot izgatavoti īpaši metāla paliktņi, kas tikai attiecīgajā dienā tiks iestiprināti mūrī un uz tiem varēšot  ērtāk novietot svecītes, nepūloties tās iespiest starpās starp ķieģeļiem, un nebojāt mūri to darot. Paliktņi ļaus arī mūrī pēc tam vieglāk notīrīt, informēja Valsts prezidenta kanceleja.

Jau vēstīts, ka 20.jūnija vakarā Rīgas pilī izcēlās ugunsgrēks, ko izdevās likvidēt tikai pēc 16 stundām. Kopējā pils degšanas platība bija 3200 kvadrātmetru - izdega jumta konstrukcijas un bēniņu telpa 2400 kvadrātmetru platībā, 4.stāvā izdega 600 kvadrātmetru platībā, bet 3.stāvā - 200 kvadrātmetru platībā. Par ugunsgrēka iemesliem sākts kriminālprocess.

Iepriekš ir  bijušas vairākas spekulācijas  par ugunsgrēks izcelšanās iemesliem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!