Foto: LETA
Prezidenta Andra Bērziņa Jaungada uzruna gaidāma tikai 1.janvāra pēcpusdienā sabiedriskajā televīzijā, atkārtoti uzsver Valsts prezidenta kancelejas Preses dienests; savukārt komerctelevīzijas, kas Vecgada raidījumu reklāmās sola prezidenta runu, maldina skatītājus, jo rādīs vien īsu apsveikumu, kas jau šobrīd pieejams internetā, portālam "Delfi" sacīja prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Krapāne portālam "Delfi" skaidroja, ka jau šobrīd prezidenta mājaslapā un "YouTube" kanālā pieejams un lejupielādējams nepilnu minūti garš prezidenta Bērziņa apsveikums Jaunajā gadā. "Šo Valsts prezidenta apsveikumu savos Vecgada programmu plānos iekļāvušas arī vairākas komerctelevīzijas, kas var radīt maldinošu priekšstatu par to, ka Valsts prezidents 31.decembrī teiks tradicionālo gadu mijas uzrunu," vēsta prezidenta pārstāve.

Krapāne uzsvēra, ka "īstā runa" būšot desmit minūtes gara, un tā, kā jau ziņots iepriekš, tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas 1.kanālā svētdien, 1.janvārī pulksten 14:45.

Prezidenta preses sekretāre arī piebilda, ka jau tagad jebkurš internetā var apskatīt un lejupielādēt Bērziņa īso apsveikumu, tāpēc komerctelevīziju rīcība vērtējama vien kā reklāmas triks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!