Foto: LETA

Rīgas pilsētvides hakatonā "Riga City Challege 2021" uzvarējusi Čiekurkalna ūdenstorņa attīstīšanas iecere, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Līdz ar to Rīgu starptautiskajā konkursā Barselonā pārstāvēs Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) arhitektūras studentu komanda, kas rosināja Čiekurkalna ūdenstorni pielāgot planetārija, viesnīcas un kafejnīcas vajadzībām.

Otro vietu ieguva studentu komanda "Dream team", kuru pārstāvēja studenti no Latvijas Universitātes, RTU un Banku augstskolas. Komanda rosināja Zunda kanālu iedzīvināt ar ārtelpas kino vasarā un slidošanas iespējām ziemā. Komanda uzsvēra, ka kanāla apkārtnē mācās 7000 studentu un būtu jādomā par studentu vajadzībām pielāgotu ārtelpu un pakalpojumiem.

Pirmo un otro vietu ieguvušās komandas arī ieguva 500 eiro balvu.

Hakatonā tika prezentētas arī citas idejas, piemēram, Dreiliņkalnā izveidot gaismas taku ar gaismas objektu tā virsotnē, kas būtu kā identitātes zīme šai vietai un motivētu cilvēkus pārvietoties.

Divas komandas piedāvāja apaļus pontonus Zunda kanāla apdzīvošanai, un Daugavas krastmalā stāvvietu vietā paredzēt vietu kafejnīcām un veikaliņiem.

"Riga City Challenge" uzvarētāji prezentēs savu ideju "FUSE City Challenge" lielajā finālā Barselonā, Spānijā. Fināla posms notiks no 21. novembra līdz 23. novembrim.

Tajā Rīgas komanda sacentīsies ar komandām no trim Eiropas pilsētām - Evoras (Portugāle), Kauņas (Lietuva) un Ļubļanas (Slovēnija). Lielajā finālā komandas turpinās attīstīt savu ideju un cīnīsies par 2000 eiro lielu naudas balvu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!