Rīgas domes Drošības un kārtības jautājumu komitejas deputāti uzdevusi Rīgas pašvaldības policijas (RPP) vadībai divu nedēļu laikā sagatavot plānu sabiedriskās kārtības un tīrības nodrošināšanai pilsētā, sākoties pavasara sezonai, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.
Paredzēts, ka tas tiks izskatīts paplašinātā komisijas sēdē, uz kuru aicinās pilsētas rajonu un priekšpilsētu izpilddirektorus un viņu pārstāvjus.

RPP priekšnieks Jānis Geduševs informēja deputātus, ka pašvaldības policija gadu no gada pavasaros apzina problemātiskās vietas pilsētā, kur, sniegam nokūstot, kļūst redzamas atkritumu kaudzes, kas bieži līdzinās Getliņu izgāztuvei. Policijas darbinieki brīdina apsaimniekotājus un īpašniekus, bet tur, kur ar aizrādījumiem nekārtību novēršanai ir par maz, tiek sastādīti administratīvā pārkāpuma protokoli.

Drošības un kārtības jautājumu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Krastiņš (TP) aicināja RPP vadību fiksēt nekārtību vietas un nekavējoši sastādīt administratīvos protokolus atbildīgajām personām. Spilgtākos nekārtību objektus viņš ieteica filmēt un rādīt LNT pārraidē "Degpunktā", ar kuru RPP jau izveidojusies laba sadarbība, tādējādi veicot profilaktisko darbu. Deputāts Dainis Stalts (TB/LNNK) interesējās par tīrības nodrošināšanas iespējām pilsētas akvatorijā, kur arī bieži vien paveras ļoti nepatīkamas ainas un rosināja sodīt nekārtību cēlājus.

Tika pārrunāts arī jautājums par pilsētas peldvietām. RPP priekšnieks J. Geduševs lūdza deputātus kopīgi ar rajonu un priekšpilsētu izpilddirekciju pārstāvjiem izstrādāt peldvietu izveides stratēģiju pilsētā, jo šobrīd RPP esot saņemti jau tik daudzi pieteikumi peldvietu un atpūtas vietu pie ūdens izveidei un uzraudzīšanai, ka ar esošo glābēju skaitu tas neesot izdarāms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!