Foto: DELFI
Naktī uz piektdienu Rīgas policisti no salūzuša autobusa siltumā nogādāja 20 strādniekus no Polijas, kuri caur Latviju devās no Igaunijas uz savu dzimteni, informēja policijas pārstāvis Toms Sadovskis.

Par spīti komunikācijas grūtībām glābšanas operācija ilga tikai pusstundu.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes dežūrdaļas darbinieki naktī, ap pulksten 3:00 saņēma zvanu - kāds vīrietis poļu valodā lūdza pēc palīdzības. Zvanītājs runāja vienīgi poļu valodā un precīzu savu atrašanās vietu nevarēja nosaukt. Lai gan izsaukuma pieņēmēji poļu valodu nepārzināja, viņiem izdevās noskaidrot, ka cittautiešiem uz kādas šosejas ir salūzis autobuss un ka zemās gaisa temperatūras dēļ viņiem ātri nepieciešama palīdzība, jo autobuss pēc salūšanas vairs nav apkurināms.

Sarunā policistiem izdevās noskaidrot, ka Polijas pilsoņi ar autobusu devušies uz dzimteni no Igaunijas. Apkopojot visu informāciju, ko nelaimē nonākušie varēja sniegt, policisti izskaitļoja, ka viņi varētu atrasties Salaspils novada teritorijā uz šosejas Rīga – Daugavpils. Jau pēc neilga laika Salaspils iecirkņa darbinieki atrada nelaimē nokļuvušos.

Kopā autobusā bija 20 strādnieki un viens šoferis, kurus bija jānogādā siltumā. Likuma sargi kopā ar mediķiem noskaidroja, ka poļu veselības stāvoklis ir apmierinošs un nevienam no viņiem nav nepieciešama hospitalizācija. Brīdi vēlāk policisti strādniekus nogādāja tuvākajā viesnīcā, kur viņi pārlaida nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!