Foto: DELFI

LGBT kopienas pasākums "Riga Pride" šogad notiks jūnija vidū, sadarbojoties ar Kijivas praidu, informēja "Riga Pride" organizatori.

No 13. jūnija līdz 19. jūnijam praida laikā norisināsies vairāki desmiti pasākumu, tostarp diskusijas, konferences, darbnīcas, izstādes un koncerti. Pasākumu programma būs veltīta brīvības tēmai.

Nedēļās galvenais pasākums 18. jūnijā būs Rīgas praida gājiens, uzsver organizatori, kuri cer gājienā pulcēt "tūkstošiem cilvēku".

Nedēļās ietvaros norisināsies Baltijas dažādības biznesa forums "Think Diversity!", kura ietvaros uzņēmēji un organizācijas dalīsies ar pieredzes stāstiem, kā veicināt iekļaujošu darba vidi un saskatīt dažādību kā konkurences priekšrocību. Forums tiks vērsts uz labās prakses nodošanu uzņēmumiem dažādības vadības jomā un tā laikā norisināsies arī Latvijas dažādības hartas parakstīšanas ceremonija.

Praida laikā plānotas arī politiskās diskusijas, kurās pirms Saeimas vēlēšanām būtu iespējams noskaidrot partiju viedokļus par viendzimuma ģimeņu tiesisko aizsardzību, par veselības jautājumiem un sabiedrības grupu iekļaušanas jautājumiem.

"Riga Pride" ietvaros norisināsies arī vairāki kultūras un mākslas pasākumi, piemēram, izstāde "Kvīrs kā vācu tauta", izstāde "Balsis", "Baltijas Drag šovs", humora šovs "Queer open mic", kā arī citi pasākumi.

"Riga Pride" organizē LGBT un viņu draugu apvienība "Mozaika".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!