Sestdien Rīgas rajonā avārijā iekļuva un apgāzās divstāvu autobuss, kas veda bērnu deju ansambļa "Zelta sietiņš" dejotājus, taču neviens no bērniem negadījumā nav savainots.

Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja preses nodaļas vecākā inspektore Sintija Virse informēja, ka pēc sākotnējās informācijas vakar plkst. 21.14 Rīgas rajonā uz autoceļa Vidzemes šoseja - Ainaži pie pagrieziena uz Lilasti divstāvu autobuss "Van hool", kuru vadīja 1967. gadā dzimis vīrietis, veicot apdzīšanas manevru un izbraucot uz pretējās braukšanas joslas, sadūrās ar automašīnu "Land Rover", kuru vadīja 1970. gadā dzimis vīrietis. Pēc sadursmes autobuss nobrauca no ceļa un apgāzās.

Lai izvairītos no sadursmes ar autobusu, tajā pašā virzienā braucoša automašīna "Pegeot", kuru vadīja 1978. gadā dzimusi sieviete, nobrauca no ceļa un iebrauca grāvī.

Negadījumā cieta un ar diagnozi politrauma slimnīcā nogādāts autobusa vadītājs. Slimnīcā arī nogādāta automašīnas "Land Rover" pasažiere, 1968. gadā dzimusi sieviete, kurai ārsti konstatēja apakšstilba lūzumu. Pēc medicīniskās palīdzības sniegšanas sieviete palaista mājās.

Kā sacīja policijas pārstāve, avārijā iekļuvušajā autobusā brauca bērni, taču neviens no tiem pēc negadījumā nav ievietots slimnīcā.

Tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" vadītāja apstiprināja, ka avārijā iekļuvuši šī kolektīva dejotāji. Viņa norādīja, ka ar bērniem patlaban viss ir kārtībā un "sargenģelis bērniem stāvējis klāt". Sīkāku informāciju par braucienā iesaistīto bērnu skaitu un brauciena mērķi deju kolektīva pārstāve nesniedza.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!