Foto: LETA

Rīgas reģionā ceturtdien aizturēti divi autovadītāji, kuri bēgšanas laikā uzbrukuši likumsargiem, informēja Valsts policija.

Ap pulksten 22 patruļa Latgales priekšpilsētā pamanīja kādu automašīnu "Ford", kuras vadītāja braukšanas stils liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas reibumā. "Ford" vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajam prasībām un sāka bēgšanu.

Bēgšanas laikā vadītājs izraisīja sadursmi ar vēl septiņām automašīnām, pēc kā izlēca no transportlīdzekļa un turpināja bēgt kājām.

Kādā brīdī bēgošais vīrietis izvilka ierocim līdzīgu priekšmetu un sāka tēmēt policijas darbinieku virzienā, pēc kā policists no dienesta ieroča raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā. Pēc brīža vīrietis iebēga daudzdzīvokļu mājā, tādēļ tika piesaistīti papildspēki no Valsts policijas Speciālo uzdevumu bataljona un vīrietis dzīvoklī tika aizturēts.

Dzīvoklī likumsargi atrada gāzes ierocim līdzīgs priekšmetu. Policisti noskaidroja, ka automašīnas "Ford" vadītājs bijis izsludināts policijas meklēšanā saistībā ar narkotiskajām vielām un par tiesas sprieduma nepildīšanu.

Par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu policija sākusi administratīvā pārkāpuma procesu. Tāpat ir sākts kriminālprocess pēc par uzbrukumu varas pārstāvim, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā, kā arī par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola noteikšanai organismā.

Tāpat īsi pirms pusnakts Ķekavas novadā, Krustkalnos ceļu policija pārbaudīja datubāzē priekšā braucošo automašīnu "BMW" un konstatēja, ka tās īpašniekam nav transportlīdzekļa vadīšanas apliecības.

Lai pārbaudītu, vai konkrēto automašīnu vada tās īpašnieks, likumsargi nolēma spēkratu apturēt, taču "BMW" vadītājs sāka bēgšanu.

Bēgšanas laikā automašīnas vadītājs iebrauca kokā, savukārt policijas ekipāža, izvairoties no sadursmes, iebrauca krūmājā. Policisti negadījumā necieta, bet ir bojāta dienesta automašīna.

Pēc negadījuma vadītājs izkāpa no automašīnas un sāka bēgt, taču policijas darbinieki viņu aizturēja. "BMW" vadītājs, kas dzimis 1990. gadā, aizturēšanas brīdī izrādīja pretošanos un iesita policijas darbiniekam pa seju.

"BMW" pasažieris un vadītājs ceļu satiksmes negadījumā guva traumas un tika nogādāti medicīnas iestādē.

Par notikušo policija sākusi kriminālprocesu pēc četriem Krimināllikuma pantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!