Par Rīgas reģiona policijas pārvaldes bezdarbību būtu jāveic izmeklēšana, trešdien LTV raidījumā "Rīta Panorāma" teica ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers.

Vērtējot gadījumu, kad izmeklēšanas laikā pazudis pierādījums – cigarešu ražošanas līnija, Kalnmeiers atzina, ka policijas darbinieku rīcība bijusi novēlota.

"Es saskatu gan neprofesionālu rīcību no Muitas policijas puses, kā arī bezdarbību no Rīgas reģiona policijas pārvaldes puses," viņš teica.

Pēc ģenerālprokurora teiktā, ir jārunā par to, kas notiek Rīgas reģiona policijas pārvaldē jeb precīzāk – kas tajā nenotiek, proti, kāpēc tiek novilcināti kriminālprocesi. Šis nav vienīgais gadījums, kur pieļauta novilcināšana, viņš minēja.

Jau vēstīts, ka Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) ir uzdevis finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) un iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (V) izvērtēt atbildīgo personu rīcību pazudušās cigarešu ražošanas līnijas lietā.

Latvijas Televīzijas raidījums "De facto" ziņoja, ka, izmeklējot pārkāpumus licencētā cigarešu ražotnē, neskaidros apstākļos pazudusi cigarešu ražošanas līnija. Pierādījums izgaisis laikā, kamēr Valsts policija pārņēmusi lietas materiālus no Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas policijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!