Foto: AFI

Aizvadītajā diennaktī pieci cilvēki gados Rīgas reģionā nogādāti slimnīcā ar pārkaršanu un ar karstuma radītiem veselības sarežģījumiem, bet vairāki cilvēki ārstniecības iestādē nokļuvuši arī ar kukaiņu dzēlieniem, pastāstīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Bukša.

Kāds 71 gadu vecs vīrietis slimnīcā nokļuvis pēc ilgstošas uzturēšanās automašīnā. Vīrietis pārkarsis, un viņam radušās ar karstumu saistītas veselības problēmas, kā arī saasinājušās citas kaites, ar kurām viņš sirdzis. Savukārt kāda 61 gadu veca sieviete pārkarsusi savā darbavietā veikalā. Tāpat ar pārkaršanu slimnīcā nogādāta 74 gadus veca sieviete, kura pēc aptuveni 1,5 stundas ilgas pastaigas, atnākot mājās, nokritusi un zaudējusi samaņu. Kādu laiku sieviete savā dzīvesvietā nogulējusi bez samaņas, bet pēc tam nogādāta slimnīcā ar karstuma radītām veselības problēmām.

Vēl 63 gadus veca sieviete vairākas stundas pavadījusi Rīgas autoostā, gaidot autobusu, un pārkaršanas rezultātā nogādāta slimnīcā. Tāpat Rīgas reģionā kāds 66 gadus vecs vīrietis ārstniecības iestādē nogādāts pēc ilgstošas strādāšanas karstumā.

Aizvadītajā diennaktī mediķi slimnīcā nogādājuši arī vairākus cilvēkus ar nopietnām alerģiskām reakcijām no kukaiņu dzēlieniem. Zemgalē slimnīcā pēc lapseņu un iršu dzēlieniem nogādāta kāda 49 gadus veca sieviete un 55 gadus vecs vīrietis. Cietušajiem sākusies vispārēja nātrene. Latgalē 34 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā ar vispārēju ķermeņa tūsku pēc trīs lapseņu dzēlieniem galvā.

Pēc kukaiņu dzēlieniem kājā Vidzemē ārstniecības iestādē mediķi nogādājuši četrgadīgu meiteni, kurai bija sākusies vispārēja alerģiska reakcija. Savukārt diviem pieaugušajiem - 54 gadus vecai sievietei un 60 gadus vecam vīrietim - pēc indīgo kukaiņu dzēlieniem sākusies Kvinkes tūska. Tā var skart arī elpošanas ceļus un rīkli, tāpēc personas nogādātas slimnīcā.

Ar smagu muguras traumu mediķi Zemgalē slimnīcā nogādājuši 35 gadus vecu vīrieti, kurš bija lēcis ūdeni uz galvas, bet viena slīkšanas epizode notikusi Bulduru pludmalē. Tur 78 gadus veca sieviete peldoties īsu brīdi pakļuvusi zem ūdens. Pēc izkļūšanas no ūdens uz emocionālā fona ir saasinājusies hroniska saslimšana. Sievietei sākusies astmas lēkme. Mediķi sievietes stāvokli stabilizējuši un nogādājuši viņu slimnīcā.

Savukārt Latgalē kādai 41 gadu vecai sievietei mežā kājā iekodusi čūska. Sieviete ar alerģisku reakciju nogādāta slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!