Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulators (RPSPR) noraidījis SIA “Rīgas ūdens” tarifa projektu, kas paredzēja ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu tarifa pieaugumu par 12,6%, portālu “Delfi” informēja regulatora preses sekretārs Matīss Velde.
Regulators iesniegto tarifa projektu noraidīja, jo “Rīgas ūdens” nesniedza argumentētu pamatojumu tarifa paaugstināšanai. Uzņēmums tarifa pieaugumu skaidroja ar realizētā ūdens apjoma samazināšanos.

Regulators uzskatīja, ka “Rīgas ūdens” sniegtā informācija liecina par nepilnīgi uzskaitītu ūdens patēriņu. Uzņēmumam ir nepieciešams veikt konkrētus pasākumus ūdens uzskaites un realizācijas uzlabošanai un jārada visiem ūdens lietotājiem līdzīgi nosacījumi sabiedrisko pakalpojumu saņemšanā un norēķinos par tiem.

“Rīgas ūdens” 27.aprīlī iesniedza Rīgas pilsētas sabiedrisko pakalpojumu regulatoram tarifa projektu, kas paredzēja, ka no šā gada augusta ūdensapgādes un kanalizācijas tarifs būs 0,499 lati par kubikmetru, tajā skaitā ūdensapgādes tarifs 0,254 lati par kubikmetru un kanalizācijas tarifs 0,245 lati par kubikmetru.

Kopš 2004.gada 1.maija, Rīgas pilsētā spēkā ir RŪ ūdens un kanalizācijas tarifs, kas paredz par vienu kubikmetru maksāt 0,443 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!