Rīgas rotāšanai Ziemassvētkos tiek tērēti apmērām 90 000 lati, informēja Rīgas domes Kultūras departamenta Pasākumu un informācijas nodaļas vadītāja Dzintra Oga.
Ziemassvētku egļu ciršanai, transportēšanai, montāžai un demontāžas darbu veikšanai atvēlēti 12 714 lati, bet egļu noformējumu montāžai un demontāžai, kā arī uzturēšanai - 6466 lati.

Lielākā summa - 28 450 lati - tiek tērēti Ziemassvētku noformējumam Vecrīgā un 11.novembra krastmalā. 8018 lati izmaksājis Ziemassvētku elektrisko dekoru noformējums Brīvības un Bruņinieku ielas stūrī.

Elektrisko gaismas aizkaru, spuldžu virteņu un elektrisko dekoru montāžai, demontāžai un uzturēšanai paredzēti 11 707 lati, bet 8582 lati iztērēti Ziemassvētku elektrisko dekoru iegādei egļu un pilsētas noformējumam.

Ziemassvētku un Jaunā gada vides objekti "Laiks" un "Rīgas lielie sniegavīri" kopā izmaksājuši 12 050 latus, bet 1000 latu paredzēti noformējumu atjaunošanas darbiem.

29.novembrī tika iedegts Akmens tilta Ziemassvētku noformējums, kas viens no pirmajiem galvaspilsētā vēstī par svētku tuvošanos.

Rīgas dome šogad uzstāda jaunus rotājumus Vecrīgas ielās, 11.novembra krastmalā, kā arī Brīvības un Bruņinieku ielas krustojumā. Nebūs aizmirsts par svētku noskaņu vēstošiem dekoriem arī jau tradicionālās vietās - pilsētas skvēros, parkos un gar centrālajām ielām.

Vecrīgas viesus šoziem svētkiem noskaņos koši zilu sniegpārslu silueti. Brīvības un Bruņinieku ielas krustojumu rotās teātra simboli - maskas un aizkari, savukārt Akmens tilta zilos toņos veidotie rotājumi saplūst ar līdzīgi izgreznoto 11.novembra krastmalu.

Līdzīgi kā iepriekšējos gados, Rīgas iedzīvotāji, viesi, kā arī uzņēmēji var piedalīties Rīgas domes rīkotajā konkursā "Ziemassvētki 2007". Skaistāk izrotātos skatlogus un ēku fasādes žūrijas vērtējumam var pieteikt līdz nākamā gada 8.janvārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!