Foto: F64
Otrdienas, 23. marta, rītā Stopiņu novada pašvaldības policijas darbiniekus pārsteidza lielā ātrumā pretī braucošs "Rīgas satiksmes" autobuss kādā daudzdzīvokļu nama pagalmā Ulbrokā. Skaidrojot notikušā apstākļus, vadītājs sācis vainot it kā nestrādājošas autobusa darba bremzes, taču uzņēmumā uzsvēra – autobusam viss ir tehniskā kārtībā.

Kā rakstīts Stopiņu novada pašvaldības "Facebook" kontā, pretim braucošs "Rīgas satiksmes" autobuss lielā ātrumā veicis strauju manevru un iebraucis kādā daudzdzīvokļu nama pagalmā Ulbrokā. Policisti sekoja transportlīdzeklim un, kā redzams video, autobuss pagalmā strauji nobremzē tad, kad pamana pretī braucošo policijas ekipāžu.

Autobusa vadītājs izkāpa no autobusa un pats devās pie policijas darbiniekiem, kam paskaidroja, ka autobusam notikusi tehniska problēma – atteikušās strādāt darba bremzes, kā rezultātā viņš nespējis savaldīt autobusu. Tikai strauji iedarbinot rokas bremzi, izdevies savaldīt un apturēt autobusu un novērst iespējamu avāriju, viņš skaidroja policistiem.

"Rīgas satiksmes" pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane norādīja, ka autobuss ir pilnīgā tehniskā kārtībā un bremzes nav atteikušās strādāt.


Uzņēmums ir pieprasījis vadītājam sniegt skaidrojumu par konkrēto situāciju. Zināms, ka vadītāja izelpā alkohols nav konstatēts.

Arī straujās bremzēšanas rezultātā neviens nav cietis, jo autobuss pasažierus ir izlaidis galapunktā un tālāk ceļu turpinājis bez tiem.

Kā norādīja Bartaševiča-Feldmane, jebkuram "Rīgas satiksmes" transportlīdzeklim regulāri tiek veiktas tehniskās pārbaudes. Plānotās tehniskās apkopes tiek veiktas, sasniedzot konkrētu kilometru skaitu, kā arī katru vakaru, iebraucot parkā, autobuss tiek pārbaudīts. Tāpat visiem sabiedriskajiem transportiem divreiz gadā jāiziet tehniskā apskate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!