Foto: F64

Rīgas pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmums SIA "Rīgas satiksme" reģistrējis jaunu komercķīlu, ieķīlājot 10 "Solaris Urbino" autobusus, liecina "Lursoft" Klientu portfeļa informācija.

Komercķīlas ņēmējs ir Polijas autobusu ražotājs "Solaris Bus & Coach", un tās nodrošinātā prasījuma maksimālā summa ir 67,5 miljoni eiro.

Komercķīla reģistrēta 25.jūnijā.

"Rīgas satiksmei" šobrīd ir aktuāla 21 komercķīla.

Jau ziņots, ka 2013. gadā "Rīgas satiksme" noslēdza līgumu par 175 "Solaris Urbino" sērijas autobusu iegādi. Līdz šim piegādāta lielākā daļa autobusu, bet visi autobusi kompānijai tiks piegādāti līdz 2019. gadam. Līgums ar "Solaris Bus & Coach" noslēgts par kopumā 75,8 miljoniem eiro.

2017. gadā "Rīgas satiksme" strādāja ar 152,39 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 1,1% mazāk nekā 2016. gadā, un cieta zaudējumus 15 116 eiro apmērā, kas ir pieaugums par 12,4%, liecina "Firmas.lv" informācija.

"Rīgas satiksme" nodrošina pasažieru pārvadājumus Rīgā ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem, kā arī apsaimnieko pašvaldības autostāvvietas. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!