Foto: Shutterstock
Pašvaldības kapitālsabiedrība "Rīgas satiksme" tehniski ir gatava nodrošināt Ministru kabineta noteiktās braukšanas atlaides vairākām personu grupām, Rīgas domes sēdē apliecināja uzņēmuma vadītāja Džineta Innusa.

Rīgas domes deputāti trešdien lēma, ka Rīgas pilsētas izpilddirektoram būs tiesības ārkārtējās situācijas laikā vai, izvērtējot epidemioloģiskās drošības situāciju, ar rīkojumu noteikt braukšanas maksas atvieglojumus vai ierobežot tiesības tos izmantot.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka atlaides pienākas izglītojamiem, kas klātienē apmeklē izglītības iestādes, un kritiski svarīgās nozarēs nodarbinātajiem, piemēram, pedagogiem, ārstniecībā un sociālajā aprūpē nodarbinātām personām, pašvaldības policijas un valsts policijas darbiniekiem.

Līdz ar to, tuvākajā laikā tiks izdots pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurš paredz atjaunot bezmaksas braucienus 1.-3. klašu skolēniem un speciālo izglītības programmu skolēniem, pašvaldības iestādēs strādājošajiem sociālās jomas darbiniekiem un mediķiem, kuriem atjaunos iepriekšējos braukšanas maksas atvieglojumus, tāpat arī medicīnas jomas studentiem.

Savukārt vakcinētajiem pedagogiem un izglītības iestāžu tehniskajiem darbiniekiem sabiedriskā transporta braucieni uz un no darba tiks kompensēti. Darbinieku skaitu noteiks katras konkrētās iestādes vadība.

Jau ziņots, ka Rīgas dome kompensēs faktiskos sabiedriskā transporta izdevumus par došanos uz darbu mājsēdes laikā vakcinētajiem sociāli būtisko jomu darbiniekiem.

Savukārt pēc 15. novembra, kad beidzas valstī noteiktā mājsēde, Rīgas dome plāno atjaunot atlaides visu grupu pasažieriem, bet tikai tiem, kuri būs vakcinējušies.

Jau ziņots, ka, lai izpildītu iepriekšējo valdības lēmumu sabiedriskā transporta uzņēmumi, kas saņem dotāciju no pašvaldības par pilngadīgu personu pārvadāšanu ar atlaidi, no 25. oktobra nevarēs piešķirt atlaidi cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta.

Lai to nodrošinātu, "Rīgas satiksme" ir sazinājusies ar Nacionālo veselības dienestu (NVD) par datu apmaiņu. Tādējādi no 25. oktobra uzņēmums bija gatavs uzsākt e-talonu bloķēšanu tām pilngadīgām personām, kuras nav vakcinētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!