Rīgas Satiksme neapstiprina ceturtdien publiskotos uzņēmuma "X" algu sarakstus, kas vēsta, ka virkne darbinieku saņēmuši vairāk nekā 2000, 3000 un 4000 latu, bet divi no valdes locekļiem, kas savus amatus jau atstājuši vasarā, saņēmuši atalgojumu vairāk kā 25 000 latu, piektdien vēsta raidījums "Panorāma".

Uzņēmuma pārstāve, kategoriski noliedz, ka tie būtu RS algu saraksti, un, pat ja tie būtu "Rīgas Satiksmes" dati, tie nebūtu vairs uzskatāmi par aktuāliem, jo datēti ar pagājušo gadu, un šobrīd neviens no uzņēmuma darbiniekiem šādas algas nesaņemot.

"Valdes locekļiem tika aprēķinātas atvaļinājuma kompensācijas, bet nekādas citas prēmijas vai pabalsti nav tikuši aprēķināti," uzsver "RS" pārstāve, norādot, ka sīkāk runāt par darbinieku atalgojumu ir rupjš personas datu aizsardzības pārkāpums.

Ar Rīgas Satiksmes valdes priekšsēdētāju Leonu Bemhenu "Panorāmai" sazināties neizdevās.

Rīgas Dome pagaidām sīkāk publiskoto informāciju nekomentē, sakot, ka patlaban notiek pārbaude par to vai konkrētie algu saraksti attiecas uz Rīgas Satiksmi, un plašāki komentāri tikšot sniegti, kad pārbaude būs pabeigta.

Tā kā jau esot izskanējuši draudi ar tiesu darbiem, ja tikšot atklāti noplūdušajos datos minētie vārdi un uzvārdi, "Neo" no "4ATA" piektdien vakarā savā "Twitter" mikrobloga kontā brīdinājis, ka draudu gadījumā tiks publicēti visi vārdi uzreiz.

"Vaļsirdīga atzīšanās - Tas biju es, kam bija tādi ienākumi, [jo es to tiešām biju pelnījis], tiks uzskatīts par vainu mīkstinošu apstākli," raksta "Neo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!