Foto: LETA

Atbildība par sabiedriskā transporta papildreisiem gan uz, gan no "Kings of Leon" koncerta trešdienas vakarā Mežaparkā ir šī pasākuma organizētājiem, jo viņi izvēlējušies precīzi par 50 % mazāku papildreisu skaitu, nekā piedāvājis uzņēmums "Rīgas satiksme", portālam "Delfi" sacīja uzņēmuma preses sekretārs Viktors Zaķis.

Jau vēstīts, ka lielu koncerta apmeklētāju neizpratni un sašutumu izraisīja sabiedriskā transporta kustības grafiks - cilvēki sociālajos tīklos asi kritizēja "Rīgas satiksmi", kas nav nodrošinājusi pietiekamu papildreisu skaitu, lai visi mūzikas baudītāji ar komfortu varētu nokļūt gan Mežaparkā, gan no tā atpakaļ centrā. 11.maršruta tramvajs kursējis reti un bijis pārpildīts.

Zaķis uzsvēra, ka uzņēmumā "Rīgas satiksme" vērsušies pasākuma organizatori, kas rīkojuši šo komercpasākumu, iesniedzot plānojumu, kā arī sniedzot ziņas par to, cik liels pasākums paredzēts, potenciālo apmeklētāju skaitu, kā arī pasākuma sākumu un beigām.

Tā kā šis bijis komercpasākums, kas nav kompensējams no budžeta dotācijām, proti, sabiedriskais transports daļēji tiek finansēts no pašvaldības budžeta, ne tikai no ienākumiem par biļetēm, tad pasākuma organizatoriem atbilstoši plānotajai cilvēku plūsmai un daudzumam "Rīgas satiksme" piedāvājusi arī iespējamo reisu skaitu un attiecīgu tāmi. Noslēgts līgums un atbilstoši tam kursējis arī papildu sabiedriskais transports.

Organizatori izvēlējušies mazāku reisu skaitu, nekā piedāvājusi "Rīgas satiksme", uzsvēra Zaķis. 

Zaķis papildināja, ka organizatori izvēlējušies papildus sešus reisus uz Mežaparku un tikpat daudz no tā atpakaļ uz centru, bet "Rīgas satiksmes" piedāvājums bijis - papildus ikdienā nodrošinātajam reisu skaitam vēl seši reisi uz Mežaparku, seši atpakaļ uz centru un vēl papildus tramvaju reisi no Mežaparka, kas aizved koncerta apmeklētājus pēc tā beigām uz centru, bet paši pēc tam brauc uz depo. Tā parasti tiekot darīts Dziesmusvētkos un citos vērienīgos pasākumos, kas risinās Mežaparkā. 

Tādejādi "Rīgas satiksme" koncerta organizatoriem piedāvājusi krietni lielāku "porciju" tramvaju reisu, nekā viņi izvēlējušies. Ja organizatori būtu izvēlējušies šo uzņēmuma piedāvājumu, tad apmeklētājiem būtu nodrošināti kopumā 17 papildus tramvaju reisi, rezumēja Zaķis.

Savukārt "Positivus Music" pārstāve Linda Igolniece sarunā ar portālu "Delfi" uzsver, ka organizatoriem ar "Rīgas Satiksmi" noslēgts līgums, kas paredz to, ka "Rīgas Satiksme" nodrošina papildus transportu gan pirms, gan pēc koncerta. "Mums ir vienošanās, kas paredz, ja nepieciešams papildus transports, "Rīgas Satiksme" to nodrošina. No mūsu puses viss tika izdarīts," saka Igolniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!