Foto: LETA

Ņemot vērā iedzīvotāju iebildumus par plāniem mainīt 6. autobusa maršrutu, to novirzot no Dreiliņiem uz jaunajiem tirdzniecības centriem "Ikea" un "Sāga", Rīgas domes deputāti šonedēļ darba sanāksmē vienojās ar "Rīgas satiksmi" un Satiksmes departamentu Dreiliņu iedzīvotājiem saglabāt pieturvietu Ēvalda Valtera ielā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Dreiliņu iedzīvotājiem tiks saglabāta gan piekļuve 6. maršruta autobusam, gan pieturvieta. Tostarp Satiksmes departamentam ir uzdots ierīkot luksoforu Juglas un Dzelzavas ielas krustojumā, lai autobuss varētu veikt ērtu manevru uz Juglas ielas un turpināt pagarināto maršrutu līdz tirdzniecības centriem.

Šos darbus plānots izdarīt pēc iespējas īsākā laika posmā.

Luksofors tiks ierīkots ar ierīci, lai pārslēgtu zaļo signālu tad, kad tuvojas autobuss, bet pārējā laikā satiksme varētu netraucēti plūst pa Juglas ielu.

Jautājums vēl tiks skatīts Rīgas domes Pasažieru komercpārvadājumu licencēšanas komisijā.

6. autobusa maršrutu bija plānots pagarināt jau decembra sākumā, taču to atlika, jo Satiksmes departaments saņēmis daudzu iedzīvotāju sūdzības par gaidāmajām satiksmes organizācijas izmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!