Foto: DELFI

"Rīgas mikroautobusu satiksmei" (RMS) izplatītā informācija par to, ka "Rīgas satiksme" grasās taupības nolūkos vairākus maršrutus nodot minibusiem, maldina sabiedrību, portālam "Delfi" uzsvēra "Rīgas satiksmē".

Kā skaidro uzņēmumā, "Rīgas satiksmes" pagaidu valde tik tiešām ir tikusies ar RMS vadību, taču ne šīs tikšanās mērķis, ne arī saturs neatbilst tam, ko vēsta uzņēmums RMS.

"Rīgas satiksmes" pagaidu valdes priekšsēdētājs Anrijs Matīss skaidro: "Gluži pretēji – "Rīgas satiksmes" pagaidu valde uzskata, ka nekavējoties ir jāpārskata maršrutu tīkls, lai neradītu zaudējumus "Rīgas satiksmei", kā arī atvieglojumu piešķiršana pasažieru pārvadāšanai "Rīgas mikroautobusu satiksmes" apkalpotajos maršrutos, kas nes zaudējumus "Rīgas satiksmes" budžetā un nav lietderīgi paaugstināta servisa pakalpojumus dotēt no pilsētas budžeta."

"Rīgas satiksmes" pagaidu valde piektdien ārkārtas valdes sēdē, ņemot vērā nepieciešamību samazināt uzņēmuma zaudējumus un reaģējot uz RMS izplatīto informāciju, nolēma nedēļas laikā pārskatīt tos RMS apkalpotos maršrutus, kuri dublējas ar "Rīgas satiksmes" apkalpotajiem maršrutiem un nes zaudējumus uzņēmumam "Rīgas satiksme", samazinot pārvadājumu apjomu līgumā noteiktajos apjomos un kārtībā.

Tāpat tika pieņemts lēmums iesniegt Rīgas domei (RD) priekšlikumu atcelt piešķirtās atlaides RMS apkalpotajos minibusu maršrutos.

Šobrīd visos minibusos pasažieri var izmantot RD piešķirtās atlaides, mēnešbiļetes un citus biļešu veidus līdzīgi kā "Rīgas satiksmes" transportlīdzekļos.

Jau ziņots, ka "Rīgas satiksme" plāno vairākus līdz šim apkalpotos maršrutus nodot pilnsabiedrībai RMS, tādējādi cerot ieekonomēt. To aģentūrai LETA pastāstīja RMS pārstāve Maija Lazdiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!