Foto: LETA

Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ar 21. martu ieviesa būtiskas izmaiņas, slēdzot vairākus sabiedriskā transporta maršrutus un koriģējot kustības saraktus. Tajā pašā dienā mikroblogošanas vietnē "Twitter" kāds lietotājs publicēja fotogrāfiju, kurā redzama cilvēku drūzmēšanās sabiedriskajā transportā, lai gan iedzīvotājiem Covid-19 slimības izplatības ierobežošanai tiek lūgts distancēties vienam no otra. Kā portālam "Delfi" atzina uzņēmuma pārstāve Baiba Bartaševiča-Feldmane, lēmumi par papildu izmaiņām transporta plūsmas organizācijā nav pieņemti – "Rīgas satiksme" turpina monitorēt situāciju.

Kā uzsvēra Bartaševica-Feldmane, uzņēmums patlaban turpina monitorēt situāciju un sekot līdz pasažieru plūsmai sabiedriskajā transportā. "Mēs vēl skatīsimies, kas būs darāms, jo ir svarīgi iegūt pēc iespējas precīzākus datus – mēs pārskatām sabiedriskā transporta piepildījumu, tāpat veicam arī operatīvās pārbaudes, ja ar mums sazinās klienti," skaidroja uzņēmuma pārstāve.

Taujāta par situāciju sabiedriskajā transportā pēdējās divās dienās, Bartaševica-Feldmane sacīja, ka svētdien, 22. martā, situācija bija normāla, pasažieru plūsma neliecina, ka ir nepieciešams veikt būtiskas izmaiņas. Savukārt detalizēti par situāciju pirmdien, 23. martā, viņa komentēt vēl nevarēja, bet būtiskas problēmas uzņēmums nav konstatējis.

"Tas, ko es gribu norādīt, plūsmu kritums pēc ārkārtējās situācijas izsludināšanas ir ļoti būtisks – pasažieru plūsma ir samazinājusies vairāk nekā par 50%. Reaģējot uz to, mēs arī pārskatījām reisus. Arī jāuzsver, ka tas reisu samazinājums nav pat tuvu tam, kādas ir pasažieru plūsmu izmaiņas," uzņēmuma lēmumu skaidroja Bartaševica-Feldmane.

Pēc viņas teiktā, pirmdien no rīta sabiedriskā transporta piepildījuma novērojumi tika veikti vairāk nekā desmit vietās Rīgā, iesaistot aptuveni 20 uzņēmuma darbiniekus. Vienlaikus informāciju par salona piepildījumu sniedz gan transportlīdzekļu vadītāji, gan dispečeri.

"Informācija ienāk arī no reģistrētajiem braucieniem un citiem tehniskajiem līdzekļiem, kas izvietoti sabiedriskajā transportā. Sabiedriskā transporta plūsmas monitoringā no pirmdienas piedalās arī biļešu kontrolieri," sacīja Bartaševica-Feldmane.

"Rīgas satiksme" arī aicina iedzīvotājiem sabiedrisko transportu ārkārtējās situācijas laikā izmantot tikai tad, ja tas patiešām ir nepieciešams.

Jau ziņots, ka visā Latvijā saistībā ar Covid-19 izplatīšanos 12. martā izsludināta ārkārtējā situācija, kas būs spēkā līdz 14. aprīlim.

Šī iemesla dēļ "Rīgas satiksme" 19. martā izplatīja paziņojumu, ka ar 21. martu iedzīvotāji saskarsies ar vairākām būtiskām izmaiņām Rīgas sabiedriskā transporta kustībā un sarakstos – galvaspilsētas sabiedriskā transporta kustība tika samazināta par 20%, ņemot vērā, ka pasažieru plūsma ir mazāka par 50%.

Uzņēmums slēdza vairākus sabiedriskā transporta maršrutus, apturēja visus nakts transporta reisus un veica izmaiņas kustības sarakstos. Ar visām izmaiņām ir iespējams iepazīties šeit.

Ziņots arī par citiem ierobežojumiem, kas ieviesti Rīgas pašvaldībā pēc ārkārtējā stāvokļa izsludināšanas. Tie paredz personu nepieņemšanu klātienē uzņēmuma klientu apkalpošanas centros, bet iekāpšana sabiedriskajā transportā tiek organizēta tikai pa vidējām vai aizmugures durvīm. Tāpat ir pārtraukta biļešu tirdzniecība pie transportlīdzekļa vadītāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!