Foto: Edgars Pohevičs

Uzlabojoties epidemioloģiskajai situācijai Latvijā, Rīgas domes Labklājības departaments sadarbībā ar "MC Alfa – mācību centrs" atsāk veselību veicinošo bezmaksas ekskursiju ciklu personām, kuras ir vecuma grupā virs 55 gadiem.

Kā informēja Rīgas domes Labklājības departamenta Iedzīvotāju informēšanas nodaļas vadītāja Lita Brice, projekts tika sākts 2020. gada septembrī, taču tā realizāciju ietekmēja Covid-19 izraisītā pandēmija.

Šobrīd, kad epidemioloģiskā situācija ir uzlabojusies, bezmaksas ekskursijas tiek atsāktas ar maršrutiem uz Kuldīgu, Jelgavu, Rundāli, kā arī Jūrmalu.

Katrā ekskursijā tiks piedāvāta kāda speciālista, piemēram, sporta, uztura speciālista vai psihologa lekcija, veselības vingrošana un radošās darbnīcas.

Bezmaksas ekskursiju cikls atsāksies 30. jūnijā ar braucienu uz nezināmo Kurzemes pērli, slavenā hercoga Jēkaba pārstāvēto Kurzemes un Zemgales hercogistes galma rezidenci un pašu bagātāko pilsētu Kuldīgu, kas savulaik saukta par Goldingenu jeb zelta pilsētu. Tāpat ekskursijas dalībnieki dosies apskatīt arī Eiropā platāko ūdenskritumu Ventas rumbu.

Pa ceļam uz Kuldīgu tiks apskatīta arī Kurzemes Šveice – Abavas ieleja un Abavas rumba pie Sabiles. Ekskursijas laikā norisināsies arī sporta speciālista lekcija, veselības vingrošana un radošā darbnīca, ko vadīs speciāliste Vineta Burkovska.

6. jūlijā ieplānota ekskursija uz kūrortpilsētu Jūrmalu, savukārt 7. jūlijā būs iespēja iepazīt barokālo vēsturi Zemgales līdzenumos, paviesojoties Eiropas līmeņa arhitektoniskajos pieminekļos – Rundāles un Jelgavas pilīs. Pa ceļam uz galamērķiem ieplānota psiholoģes Lailas Kalniņas lekcija, bet Jelgavā – Vinetas Burkovskas veselības vingrošana un radošā darbnīca.

Ekskursiju laikā ieplānotās radošās darbnīcas paredzētas sīkās motorikas un atmiņas treniņam, kā arī psihoemocionālās veselības uzlabošanai, tostarp pozitīvo emociju gūšanai.

Dalība ekskursijās iespējama tikai ar derīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!