Foto: F64
Rīgas siltumapgādes uzņēmums "Rīgas siltums" pašlaik apkuri ir pieslēdzis 2448 jeb 32,9% namu, pastāstīja uzņēmuma Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Viņa norādīja, ka tostarp apkure ir pieslēgta 1202 dzīvojamajām mājām, 772 nedzīvojamām mājām, 402 izglītības iestādēm, kas ir 86,6% no kopējā to skaita un 72 ārstniecības iestādēm, kas ir 75% no to kopējā skaita.

Uzņēmumā arī norādīja, ka, lai pieslēgtu apkuri, dzīvokļu īpašniekiem ir jāvēršas pie saviem apsaimniekotājiem ar lūgumu uzsākt apkures sezonu. "Vēl aizvien ir daudzi cilvēki, kas uzskata, ka lēmumu par apkures pieslēgšanas laiku pieņem "Rīgas siltums", vai arī, ka apkure tiek pieslēgta, vidējai gaisa temperatūrai sasniedzot noteiktu līmeni.

Taču patiesībā pašlaik lēmumu par apkures pieslēgšanu pieņem paši mājas iedzīvotāji un tā tiek pieslēgta tikai pēc viņu lūguma," sacīja Rence.
Tāpat "Rīgas siltums" aicina izmantot automatizēto individuālo siltummezglu priekšrocības, lai siltumenerģiju izmantotu efektīvi.

"Izmantojot individuālo siltummezglu mājas iedzīvotājiem nav jāuztraucās par to, ka siltums tiks piegādāts un par to būs jāmaksā arī salīdzinoši siltās dienās. Tas ļauj noregulēt temperatūras, pie kurām siltuma padeve tiek pieslēgta un atslēgta, tādējādi efektīvi izmantojot enerģiju," teica Rence.

Pērn apkure lielākajai daļai "Rīgas siltuma" klientu tika pievienota oktobra pirmajā pusē.

"Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. No uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas 77% tiek izmantoti dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir vairāk nekā 890 kilometru, no kuriem 74% atrodas "Rīgas siltuma" īpašumā. Uzņēmuma akcionāri ir Latvijas valsts – 48,995%, Rīgas dome – 49%, "Dalkia City Heat" – 2% un valsts uzņēmums "Latvenergo" – 0,005%.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!