Foto: LETA

AS "Rīgas siltums" otrdien, 16. jūnijā, veiks hidraulisko siltumcentrāļu "Imanta" un "Zasulauks" pārbaudi un pārtrauks karstā ūdens padevi, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Jana Roze.

Pārbaudes laikā visiem siltumenerģijas patērētājiem jābūt droši atslēgtiem no siltumtīkliem, tādējādi iedzīvotājiem Imantas, Zolitūdes, Iļģuciema, Grīvas, Dzirciema, Dzegužkalna, Āgenskalna, Zasulauka dzīvojamos rajonos, Šampētera, Kalnciema, Daugavgrīvas, Trijādības ielu, Aleksandra Grīna bulvāra un Raņķa dambja rajonā nebūs pieejams karstais ūdens.

Lai siltumtīklos radušos bojājumu gadījumā apkārtējā vidē neizplūstu karsts siltumnesējs - tehniskais ūdens, kas cirkulē tikai siltumtīklos -, pirms hidrauliskās pārbaudes to atdzesē līdz + 45 grādiem, tāpēc daļai namu karstā ūdens temperatūra pakāpeniski pazemināsies jau vakarā no pirmdienas uz otrdienu.

Pēc hidrauliskās pārbaudes karstā ūdens padeve tiks atjaunota jau otrdienas vakarā, bet, ja atsevišķu siltumtīklu posmos tiks atklāti bojājumi, iespējami karstā ūdens piegādes pārtraukumi līdz bojājumu novēršanai.

Par plānoto siltumenerģijas padeves pārtraukšanu savlaicīgi ir informēti namu īpašnieki un apsaimniekotāji, kuru pienākums ir informēt arī dzīvokļu īpašniekus. Pārbaudes laikā siltumtīkli ir paaugstinātas bīstamības objekti - siltumnesēja spiediens tajos ir paaugstināts līdz 16 atmosfērām.

Uzņēmums lūdz iedzīvotājus nekavējoties ziņot par hidrauliskās pārbaudes laikā novērotajām ūdens noplūdēm siltumtīklos pa bezmaksas diennakts Klientu palīdzības dienesta tālruni 80000090.

Jau ziņots, ka jūnija sākumā Ģertrūdes ielā iebrukušā bruģī iebrauca divas automašīnas - BMW un "Mercedes Benz".

Kā noskaidroja aģentūra LETA, iegruvums Ģertrūdes ielā bija izveidojies hidraulisko pārbaužu laikā, kuras notika visā Daugavas labajā krastā.

"Pārbaužu laikā siltumtīkli tiek testēti ar paaugstinātu spiedienu un šoreiz siltumtīkls ir plīsis, kā rezultātā izveidojies izskalojums. Konkrētie tīkli gan ir izbūvēti 1963. gadā un savu laiku nokalpojuši," iepriekš pastāstīja "Rīgas siltums" pārstāve Linda Rence.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!