Sākot no 28. augusta apdrošināšanas akciju sabiedrība “Rīgas Slimokase” uzsāk informatīvu kampaņu, kas vērsta pret narkomānijas izplatīšanos un kuras mērķis ir aktualizēt narkomānijas problēmu Latvijā. Informatīvā kampaņa ir veidota tā, lai pievērstu gan vecāku, gan jauniešu uzmanību, izmantojot vides reklāmas, informatīvos bukletus skolēnu vecākiem un pastkartes skolēniem.
Vides reklāma Rīgas pilsētā ir izvietota jau sākot no šodienas, bet kampaņas pārējie posmi tiks īstenoti septembra laikā. Katrs jaunietis saņems informatīvo bukletu, kurā tiks sniegta informācija par to, kuras vielas tiek uzskatītas par narkotikām un kāda ir šo vielu ietekme uz cilvēka organismu. Arī skolēnu vecākiem tiks sniegta vispārīga informācija par narkotikām, kā arī ieteikumi, kas palīdzēs novērst šādas problēmas rašanos ģimenē un kur vecāki var griezties pēc speciālista palīdzības.

Apdrošināšanas akciju sabiedrības “Rīgas Slimokase” (AAS RSK) direktors Eižens Lelis uzskata, ka narkomānija Latvijā ir nopietna sociāla problēma. “Šai problēmai trūkst vienota risinājuma valstiskā līmenī, tieši tāpēc to ir jārisina pašvaldībām un arī privātajiem uzņēmumiem. No šīs problēmas nav pasargāts neviens no mums – no tās var ciest mūsu bērni, draugi un paziņas. Iemesli, kāpēc viņi lieto narkotikas var būt visdažādākie, bet kā jau to ir minējuši vairāki speciālisti, Latvijā iedzīvotāju zināšanu līmenis par narkotikām un to nodarīto kaitējumu veselībai ir ļoti zems.”

Ideja par informatīvās kampaņas veidošanu pret narkomānijas izplatīšanos Latvijā tiek īstenota sadarbībā ar Rīgas Narkomānijas profilakses centru, kas sniedza profesionālas konsultācijas kampaņas veidošanas gaitā.

RSK akcijas organizēšanai atvēlēja 40 000 latu no pērnā gada peļņas. RSK par būtisku savas darbības sastāvdaļu uzskata pasākumu organizēšanu, kas vērsti uz iedzīvotāju veselības veicināšanu. Turpinot savas tradīcijas, RSK šogad īstenos vēl vienu veselības veicināšanas pasākumu – akciju “Saudzējiet sevi!” Akcijas laikā iedzīvotāji varēs saņemt vērtīgas konsultācijas bez maksas varēs veikt veselības pārbaudi un saņemt ārstu – speciālistu konsultācijas.

2000. gada 29. martā notikušajā RSK akcionāru pilnsapulcē pērnā gada peļņu Ls 112 312 (peļņa pirms nodokļu nomaksas) tika nolemts novirzīt rezerves kapitāla palielināšanai un programmai “Veselības veicināšana”. Veselības veicināšanas pasākumiem tika atvēlēti 55 512 lati, no kuriem Ls 40 000 tika atvēlēti pasākumi organizēšanai pret narkomānijas izplatīšanos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!