Rīgas sociālās aprūpes centros atsākušās nodarbības un darbu uzsākuši skolēni, informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Rīgas pašvaldības trīs sociālās aprūpes centros "Gaiļezers", "Mežciems" un "Stella maris" aktivitātes iemītniekiem notika visu laiku iespēju robežās, arī ārkārtējās situācijas laikā, bet vairāk kā individuālas nodarbības vai mazās grupās, kuras vadīja centra darbinieki. Taču šobrīd ir atsākušās plašākas grupu nodarbības, dažādas aktivitātes, kuras sniedz vakcinēti pakalpojumu sniedzēji, tiek plānotas ekskursijas.

Tāpat centra iemītniekus ar savu rosību ikdienā iepriecina skolēni, kuri ir uzsākuši darbu centros vasaras brīvlaikā.

Rīgas sociālā aprūpes centra "Gaiļezers" telpās un teritorijā pamazām atsākas brīvā laika aktivitāte - bumbu ripināšanas sporta spēle "Boccia". Atsākusies ir kanisterapija jeb terapija ar suņiem, kas ir ārpakalpojums, ko tik ļoti ir gaidījuši iemītnieki visu šo pandēmijas laiku. Nākamnedēļ ir plānots izbraukums un pikniks pie jūras, tiesa tikai iemītniekiem, kuriem vakcinācijas kurss ir noslēdzies.

Arī Rīgas sociālās aprūpes centrā "Mežciems" ir atsākušās kanisterapijas nodarbības, notiek mūzikas, deju un kustību terapijas, "Boccia" spēles un kulinārijas nodarbības, gatavošanās ielīgošanas pasākumam u.c. pasākumi.

Tiek plānota izbraukumu ekskursija uz rododendru dārzu, uz jūru un, gatavojoties ielīgošanas pasākumam, plānota Jāņu zāļu lasīšana ārpus centra, taču šobrīd piedalīties izbraukumos var tikai vakcinētie centra iemītnieki un darbinieki.

Rīgas sociālās aprūpes centrā "Stella maris" ir atsākušās rokdarbu un mūzikas terapijas nodarbības, kuras vada vakcinēti interešu pulciņu vadītāji. Pašlaik tiek plānots akmens skulptūru dārza apmeklējums Daugavgrīvā, kā arī jūras apmeklējums darba dienās labos laikapstākļos.

Ar Nodarbinātības valsts aģentūras starpniecību Rīgas domes Labklājības departamenta struktūrvienībās - sociālās aprūpes centrā "Mežciems" un "Stella maris" tiek nodrošināts darbs skolēniem vasaras brīvlaikā. Sociālās aprūpes centrā "Mežciems" katru mēnesi strādās astoņi skolēni, veicot dažādus darbus.

Tāpat arī šobrīd tiek izstrādāta kārtība, kā centra iemītnieku tuvinieki varēs satikties ar saviem piederīgajiem, ko paredzēts atļaut visos trīs pašvaldības sociālās aprūpes centros no jūnija vidus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!